• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Ζήτω η 25η Μαρτίου

Η εβδομάδα αυτή ήταν αφιερωμένη στη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Θυμηθήκαμε τα γεγονότα και μάθαμε κάποιες καινούριες πληροφορίες.

Στα εικαστικά, λοιπόν,  φτιάξαμε μια όμορφη δημιουργία, αφιερωμένη στον αγώνα των Ελλήνων μας. Διακοσμώντας τη με το τσαρούχι του τσολιά, φύλλα δάφνης και ένα απόσπασμα από τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου, ολοκληρώσαμε την κατασκευή μας. Το μάθημα μας συμπλήρωσαν πληροφορίες, εικόνες και τραγούδια για την ελληνική μας επανάσταση.

Μιας και ξεκίνησε η περίοδος της Σαρακοστής, ξεκινήσαμε και στο ΚΔΑΠ Kinesis τις νηστίσιμες συνταγές. Το μενού μας αυτήν την εβδομάδα είχε Λαδένια Κιμώλου . Τα υλικά; Απλά. Η εκτέλεση; Πανεύκολη. Το αποτέλεσμα; Γευστικότατο.

Σε αυτό το  εργαστήριο fimoκατασκευής χρειαστήκαμε λευκό, κίτρινο, κόκκινο, και μαύρο πηλό· και με όλα αυτά φτιάξαμε τη χαριτωμένη γατούλα Hello Kitty. Πλάσαμε, ανοίξαμε, συναρμολογήσαμε και ψήσαμε κι έτσι δημιουργήσαμε μία ακόμη χειροποίητη καρφίτσα.

Το μάθημα “Διατροφικές συνήθειες” είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα. Δε μιλήσαμε για κάποια συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων αλλά για το τι έτρωγαν την περίοδο του πολέμου του 1821. Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο το οποίο μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες. Μάθαμε πως τρέφονταν με χόρτα, ψωμί, παξιμάδια, αποξηραμένα φρούτα, κρέας μόνο στις γιορτές, καλαμπόκι, κρεμμύδια καθώς και από γλυκά μπακλαβά, σαλέπι και βανίλια. Τα πρώτα χρόνια μάλιστα οι αγωνιστές τύχαινε να τραφούν και με ζώα, όπως ποντίκια και άλογα. Στη συνέχεια φτιάξαμε ένα κολάζ με αυτές τις πληροφορίες. Ήταν ένα διαφορετικό κι ενδιαφέρον μάθημα.

Σειρά είχε το θεατρικό παιχνίδι, ένα από τα πλέον αγαπημένα μαθήματα των παιδιών μας. Το ΚΔΑΠ μας μετατράπηκε σε μουσείο Λαϊκής Παράδοσης. Αφού μιλήσαμε για τους γενικούς κανόνες συμπεριφοράς σε ένα μουσείο, δημιουργήσαμε τα εκθέματά μας. Στη συνέχεια παίξαμε παιχνίδι ρόλων περνώντας διασκεδαστικά τον χρόνο μας.

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down. Με αφορμή αυτή τη σημαντική ημέρα στόχος ήταν η πληροφόρηση για την εξάλειψη της άγνοιας, του φόβου, των προκαταλήψεων και για την ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών, στην κοινωνία μας. Έτσι φτιάξαμε μια ομαδική εργασία, με αγάπη και όμορφα μηνύματα και ολοκληρώσαμε, φορώντας ο καθένας διαφορετικές κάλτσες στα πόδια μας, δίνοντας έτσι το δικό μας μήνυμα, πως αποδεχόμαστε τα άτομα αυτά, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, γιατί όλοι μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά παράλληλα είμαστε ίσοι.

Η εβδομάδα μας ολοκληρώθηκε με τη ρομποκατασκευή μας. Οι έμπειροι πια ρομποκατασκευαστές μας, με τη βοήθεια του κυρίου τους, έφτιαξαν βήμα βήμα την κατασκευή τους, την προγραμμάτισαν και εκείνη λειτούργησε επιτυχώς. Αναμένουμε για το επόμενο μάθημα.

Εμείς από το ΚΔΑΠ Kinesis σας ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο τριήμερο. Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά Ελλάδα.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com