• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες στο ΚΔΑΠ Kinesis

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που γεμίζει χαρά και αγάπη τις καρδιές όλων μας. Είναι μία εποχή που ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά χαίρονται και περιμένουν με μεγάλη προσμονή!! Έτσι, τα μικρά μας καλικατζαράκια αποφάσισαν την εβδομάδα αυτή να την αφιερώσουν σε χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, καθώς προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά να στολίσουμε τα δέντρα μας στις δυο δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for kids και ΚΔΑΠ Kinesis for junior!!

Μικρές καμπανούλες ηχούν, χρυσές μπάλες, κόκκινα λουλούδια και κουκουναρένια στολίδια θέλουν να διακοσμήσουν το χώρο μας, ταρανδάκια και χιονάνθρωποι κάνουν την εμφάνισή τους και πολύχρωμα, λαμπερά χριστουγεννιάτικα δεντράκια και αστεράκια έρχονται να μας φωτίσουν!! Το μάθημα των εικαστικών γεμίζει χρυσόσκονη και οι μικροί μας καλλιτέχνες εργάζονται ασταμάτητα, όπως τα ξωτικά του Αϊ Βασίλη, για να προλάβουν να έχουν έτοιμα όλα τα στολίδια πριν τη μεγάλη μέρα που θα στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

Από το επίκεντρο της δημιουργίας μας δε θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης, ο αγαπημένος των παιδιών, τον οποίο ανυπομονούν να συναντήσουν κάθε χρόνο με λαχτάρα. Αφού λοιπόν μιλήσαμε για τη δράση και το κοινωνικό του έργο, κατασκευάσαμε τους δικούς μας μικρούς Άγιο Βασίληδες ώστε να στολίσουν και αυτοί το χώρο μας. Δεν μείναμε όμως εκεί. Δανειστήκαμε τις μπότες του, τις χρωματίσαμε και φτιάξαμε το δικό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Έπειτα, διακοσμήσαμε το χώρο μας με αυτό, με σκοπό να διαγράφουμε καθημερινά μία από τις 25 μπότες του μέχρι, επιτέλους, να φτάσουμε στην αγαπημένη μας γιορτή, τα Χριστούγεννα!!

Επιπλέον, η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και η από κοινού δημιουργία είναι χαρακτηριστικά που θέλουμε να καλλιεργούνται στη δομή μας. Έτσι, εν όψει των Χριστουγέννων, δημιουργήσαμε τη δική μας σκάλα μηνυμάτων και τη γεμίσαμε με φράσεις και επιθυμίες που θέλουμε να μας συντροφεύουν στην καθημερινότητά μας. Διαβάζουμε τα μηνύματα αυτά και νιώθουμε ασφάλεια, εμπιστοσύνη και χαρά που είμαστε μέλη αυτής της όμορφης ομάδας!!

Σε παρόμοιο κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας κινήθηκαν και τα μαθήματα ρομποτικής αυτής της εβδομάδας. Όντας έμπειροι πλέον, οι μικροί μας μαθητές αυτοσχεδίασαν και κατασκεύασαν δυνατά ρομποτάκια-αυτοκινητάκια. Με τον κινητήρα να βρίσκεται στη σωστή θέση, χρησιμοποιήσαμε ότι υλικά θέλαμε, έχοντας ως στόχο να συνεργαστούμε μέσα από τον αυτοσχεδιασμό. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε ότι έχουμε κατανοήσει όσα μάθαμε στα προηγούμενα μαθήματα και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο.

Τέλος, όλη αυτή η δουλειά μας έκανε να πεινάσουμε. Γι’ αυτό οι μικροί μας μάγειρες εμπνεύστηκαν και, όντας πλέον έμπειροι στην μαγειρική, έφτιαξαν τα δικά τους ξεχωριστά τυροπιτάκια σε σχήμα πεταλούδας, αστεριού και καρδιάς. Επειδή όμως βρισκόμαστε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς από το μενού δε θα μπορούσε να λείπει και ένα γλυκό. Έτσι, φτιάξαμε ένα κορμό σοκολάτας, ένα γλυκό που αποτελεί έθιμο των γαλλόφωνων χωρών κατά την εορταστική περίοδο. Επίσης, αυτή την εβδομάδα είχαμε την τιμή να μας επισκεφτεί η μαμά δύο μικρών μας ταλαντούχων σεφ, η οποία μαζί με τα μικρά της καλικατζαράκια μας έφτιαξαν κουλουράκια βουτύρου με μαρμελάδα. Χρησιμοποιώντας απλά, βασικά υλικά και λίγη από τη μαγεία των γιορτών, δημιουργούμε αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη και το αποτέλεσμα είναι εξαίσιο και πεντανόστιμο!!!

 

 

Ενημερωτικό δελτίο