• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Χριστουγεννιάτικες δημιουργικές ιδέες

Πλησιάζει η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου και δεν είναι άλλη από τα Χριστούγεννα! Μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν για τον μήνα Δεκέμβριο που είναι ο επίσημος μήνας των γιορτών. Την περίοδο αυτή στολίζουμε, φτιάχνουμε διάφορα γλυκίσματα, κάνουμε σχέδια για εκδρομές και φυσικά γράφουμε γράμμα στον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη. Εκτός των παραπάνω υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες ιδέες για να περάσει η ώρα δημιουργικά μεταξύ γονέων και παιδιών. Μερικές από αυτές παρατίθενται παρακάτω.

Κατασκευή μπισκοτόσπιτου:

Υλικά (για ένα σπιτάκι)

-μπισκότα τύπου πτι-μπερ (11)

-διάφορες καραμέλες της αρεσκείας μας για τη διακόσμηση

Για το γλάσσο

-αυγά (2-μόνο τα ασπράδια)

-άχνη (330 γρ.)

-2 κ. γ. λεμόνι

-1 βανίλια

-χρώματα ζαχαροπλαστικής

Για να ενώσουμε τα μπισκότα θα χρειαστούμε μισό φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική.

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τη λιώνουμε σε πολλή χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Αν κρυώσει μπορεί να ξανά ζεσταθεί ώστε να λιώσει πάλι.

Χτίσιμο: Τοποθετούμε 4 μπισκότα για την βάση σχηματίζοντας ένα τετράγωνο βουτώντας την άκρη του μπισκότου που θα είναι το σημείο ένωσης στην ζεστή καραμέλα.

Κατόπιν σχηματίζουμε από πάνω με 4 μπισκότα ένα κουτάκι παραλληλόγραμμο, το οποίο και κολλάμε στην βάση.

Παίρνουμε ένα μπισκότο και το κόβουμε διαγώνια, για να σχηματιστούν δυο τρίγωνα.Φτιάχνουμε τη σκεπή. Παίρνουμε 2 μπισκότα για τις πλαϊνές μεγαλύτερες πλευρές και τα δύο μισά που κόψαμε πριν και τα κολλάμε για να γίνει η σκεπή.

Γλάσο διακόσμησης: Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι στο μίξερ. Μόλις αρχίσουν να αφρίζουν ρίχνουμε την άχνη και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να στέκεται το μείγμα. Έπειτα,  τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από αλατοζύμη:

Υλικά:

-1/2 κούπα αλάτι

-1/2 κούπα νερό

-1 1/2 κούπα αλεύρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Έπειτα, ανοίγουμε με έναν πλάστη και με κουπάτ της αρεσκείας μας κόβουμε τη ζύμη. Τα τοποθετούμς σε ταψί και πριν τα ψήσουμε κάνουμε μία μικρή τρύπα στο πάνω μέρος του κάθε στολιδιού, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε κορδέλα και να τα κρεμάσουμε στο δέντρο. Ψήνουμε για 15-20’ στους 160-170 βαθμούς. Αφού ψηθούν και κρυώσουν καλά μπορούμε αν θέλουμε να τα χρωματίσουμε με τέμπερες, να προσθέσουμε πολύχρωμη σκόνη και να περάσουμε την κορδέλα.

Αντί για αλατοζύμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πηλό.

Κουλουράκια κανέλας:

Υλικά:

-1 κούπα ηλιέλαιο

-1 κούπα μέλι

-1 κ. γ. κανέλα

-2 κ. γ. λεμόνι

-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα, το λεμόνι,  ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Συνεχίζουμε με το χέρι, αλλά δε ζυμώνουμε πολύ για να μη βγάλει το λάδι. Πλάθουμε σε ό, τι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 15 λεπτά.

Καλή διασκέδαση!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com