• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Ξενόφερτα και ελληνικά ήθη και έθιμα συναντήθηκαν στο ΚΔΑΠ Kinesis for Kids.

Η ελληνική παράδοση συνάντησε τα ξενόφερτα έθιμα από την Αμερική στις δομές του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids αυτήν την εβδομάδα. Κύριο θέμα ήταν η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Με γνώμονα αυτό, στη δημιουργική γραφή τα παιδιά περιέγραψαν εν συντομία τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στον πόλεμο του 1940. Ζωγράφισαν έπειτα τα χιονισμένα βουνά της Πίνδου με το στρατό να τα διαβαίνει και αναπαρέστησαν τη σκήνη του «ΟΧΙ» αλλά και την έναρξη του πολέμου στο θεατρικό παιχνίδι. Τέλος, τις ώρες των εικαστικών, τα παιδιά δημιούργησαν έναν στρατιώτη από χαρτόνια που κρατάει την ελληνική σημαία, μεγέθους ενός μέτρου, τον οποίο στόλισαν στη δομή μας.

Παράλληλα, οι δράσεις της εβδομάδας αφορούσαν και το Halloween. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για το τι γιορτάζεται στην Αμερική μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο. Έπαιξαν παιχνίδια στα αγγλικά, με τις μικρές ηλικίες να μαθαίνουν πώς γράφεται η λέξη «PUMKIN», ενώ οι μεγαλύτερες εξοικειώθηκαν με λέξεις όπως «hat, rat, bat, ghost, witch». Στη δημιουργική γραφή οι μαθητές φαντάστηκαν πώς θα περνούσαν μια βραδιά σε μια χώρα της Αμερικής τη νύχτα του Χάλογουιν και κατέγραψαν τις ευφάνταστες ιδέες τους. Παράλληλα, στις δράσεις της ζωγραφικής δημιουργίες με μάγισσες, ιστούς, αράχνες και φαντάσματα από γκοφρέ και κάνσον χαρτί και μίξη χρωμάτων είχαν την τιμητική τους. Δε θα μπορούσε να παραληφθεί και η κολοκύθα, σήμα κατατεθέν του εθίμου. Τα παιδιά κατασκεύασαν με ενθουσιασμό τις δικές τους από πηλό.

Την εβδομάδα που μας πέρασε τα παιδιά, ως άλλοι σεφ, επιμελήθηκαν γλυκά και αλμυρά σνακ, φτιάχνοντας λουκανικοπιτάκια, γλυκό ρολό με μερέντα αλλά και κουλουράκια με βύσσινο. Τα αποτελέσματα ενθουσίασαν κάθε ουρανίσκο.

Στις δράσεις της ρομποτικής, μιλώντας για το περιβάλλον, τα παιδιά κατασκεύασαν ένα απορριμματοφόρο και το έριξαν στη μάχη της ανακύκλωσης. Το άλλο ηλικιακό τμήμα ασχολήθηκε με τα σήματα μορς, φτιάχνοντας μια ρομποτομηχανή που λειτουργεί με αυτά. Τη χρησιμοποίησαν, μάλιστα, για να γράψουν και το όνομά τους κωδικοποιημένο.Στην ενότητα «εσύ το ήξερες;» οι μαθητές πειραματίστηκαν με τα χρώματα και τη μίξη τους. Επιπλέον, ολοκλήρωσαν πειράματα που σχετίζονται με τρία από τα στοιχεία της φύσης, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα, υπέθεσαν και τελικά έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.

Στον αθλητικό τομέα των δραστηριοτήτων, οι προπονήσεις της ενόργανης αλλά και του καράτε συνεχίστηκαν, προσθέτοντας κάθε φορά και νέες τεχνικές και ανεβάζοντας τον πήχη δυσκολίας ψηλότερα. Οι «μικρές μαζορέτες» εξέλιξαν τη χορογραφία τους, δίνοντας έμφαση στην εξάσκηση στο συγχρονισμένο βάδην, αλλά και στο συντονισμό χεριών και ποδιών σε ρυθμούς ποπ.

Πλήθος δράσεων με ποικιλία θεματικών ολοκληρώθηκε και αυτήν την εβδομάδα στις δομές του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids. Κάθε εβδομάδα με περισσότερες ιδέες έρχεται για να φέρει πολλά παιδικά χαμόγελα!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com