• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Το ΚΔΑΠ Kinesis υποδέχεται την Πρωτομαγιά

Επιστρέψαμε μετά την ξεκούραση του Πάσχα γεμάτοι ενέργεια! Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με την αγαπημένη μας δραστηριότητα, που δεν είναι άλλη από την μαγειρική!

Λαχταριστά πεϊναρλάκια έψησε ο φούρνος μας αυτήν τη φορά! Οι μικροί μας σεφ φόρεσαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν τα υλικά τους. Ανακάτεψαν τα στερεά υλικά και άνοιξαν μία λακκουβίτσα στη μέση ώστε να ρίξουν τα υγρά υλικά. Έφτιαξαν τη ζύμη τους και δημιούργησαν μικρές “βαρκούλες”. Προσθέσαμε τα υλικά της γέμισής και τα ψήσαμε για 20′ στους 200 βαθμούς. Οι μυρωδιές μας έσπασαν τη μύτη και ανυπομονούσαμε να γευτούμε τη δημιουργία μας!

Οι μέρες έγιναν ηλιόλουστες, τα λουλούδια άνθισαν και η Πρωτομαγιά πλησιάζει. Γι’ αυτό την ώρα του “Φτιαξ’ το μόνος σου” φτιάξαμε ένα χειροποίητο στεφάνι με λουλούδια. Το πλέξαμε με κλωστές και κορδέλες, φτιάξαμε λουλούδια από διάφορα υλικά και τέλος τα ενώσαμε. Έτσι, προέκυψαν μικρά ευφάνταστα πρωτομαγιάτικα στεφάνια!

Μία ανοιξιάτικη νότα προσθέσαμε στην αυλή του ΚΔΑΠ Kinesis, καθώς φυτέψαμε πολύχρωμα λουλούδια. Δύο παλιές ρόδες ήταν η βάση της γλάστρας μας. Χρωματίσαμε τη μία ρόδα ροζ και την άλλη λαχανί, τις γεμίσαμε με χώμα και οι έμπειροι πλέον κηπουροί μας άνοιξαν με τα χεράκια τους λακκουβίτσες, τοποθέτησαν με πολύ προσοχή τα λουλούδια, κάλυψαν με χώμα, το πάτησαν και η γωνιά μας έτοιμη! Ποτίσαμε με λίγο νερό και υποσχεθήκαμε ότι όλοι μαζί θα φροντίζουμε τα όμορφα λουλούδια μας.

Η εβδομάδα μας τελείωσε όπως ξεκίνησε· με πεντανόστιμη μαγειρική. Έτσι λοιπόν, ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis ήταν έτοιμος να φτιάξει λουκανοπιτάκια! Ζυμώσαμε, γεμίσαμε, τυλίξαμε και τοποθετήσαμε τα λουκανοπιτάκια στο ταψί. Σε λίγη ώρα ήταν έτοιμα και λαχταριστά να τα γευτούν τα στομαχάκια μας!

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους και από Τρίτη ραντεβού στο ΚΔΑΠ Kinesis στις 2!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com