• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Το ΚΔΑΠ Kinesis τιμά την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η εβδομάδα ξεκίνησε με την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων για το ΚΔΑΠ Kinesis for kids. Γι’ αυτό και την ώρα της μαγειρικής αποφασίσαμε να φτιάξουμε μπισκοτάκια σε σχήμα αρκουδιού. Ανακατέψαμε αυγά, ζάχαρη, βούτυρο, χυμό πορτοκαλιού, βανίλιες και αλεύρι. Ζυμώσαμε, με τη βοήθεια του πλάστη ανοίξαμε το ζυμαράκι μας και κόψαμε τα μπισκότα. Σύντομα όλη δομή μας μοσχομύρισε και γευτήκαμε το αποτέλεσμα.

Συνεχίσαμε με την αγαπημένη ώρα των κοριτσιών, αυτή της ρυθμικής γυμναστικής. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και ισορροπίας, ολοκλήρωσαν το ζέσταμά μας, ενώ συνεχίσαμε με την εξάσκηση στο στεφάνι. Οι μικρές μας αθλήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες και προσπάθησαν να συνθέσουν μια δική τους, αυτοσχέδια χορογραφία, πάνω στο αγαπημένο τους τραγούδι. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, απλά εντυπωσιακό!

Επόμενο μάθημα, η ρομποτική. Αυτήν τη φορά φτιάξαμε ένα ρυμουλκούμενο όχημα, με σκοπό να μεταφέρει το παγούρι τους. Βήμα βήμα και με προσοχή κατασκεύασαν το όχημά μαζί με τη καρότσα του και στη συνέχεια το προγραμμάτισαν. Έπειτα το έθεσαν σε λειτουργία και αμέσως μετά σειρά είχε η αποσυναρμολόγηση.

Την ώρα των εικαστικών φτιάξαμε μια γάτα-ρολόι! Έτσι οι καλλιτέχνες μας σήκωσαν τα μανίκια και ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν, να κόβουν και να συναρμολογούν τη γάτα!

Από το πρόγραμμα δεν έλλειψε και το αγαπημένο μας Catwalk. Σε αυτό το μάθημα ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με τη βελόνα και την κλωστή και μάθαμε πως να περνάμε τη μία μέσα στην άλλη. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να ράψουμε πάνω σε μια τσόχα το όνομά μας και στο τέλος φροντίσαμε να το διακοσμήσουμε. Τα παιδιά μας ολοκλήρωσαν ενθουσιασμένα το μάθημά τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά!

Συνεχίζοντας τη θεματική ενότητα της εβδομάδας αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τον κάστορα. Αφού μάθαμε πληροφορίες γι’ αυτό το ζωάκι, προχωρήσαμε στην κατασκευή. Αφού τον σχεδιάσαμε, τον κόψαμε και τον συναρμολογήσαμε, φτιάξαμε 12 βελανίδια. Κι αυτό γιατί; Γιατί ο κύριος Κάστορας αποφάσισε να μας μάθει τους μήνες με τη σωστή σειρά, ώστε να μην μπερδευόμαστε! Έτσι, πάνω στα βελανίδια γράψαμε τους μήνες και στη συνέχεια διακοσμήσαμε τη δομή μας!

Τέλος, οι κηπουροί μας την ώρα της κηπουρικής ασχολήθηκαν με τα μέρη του φυτού. Αφού παρακολούθησαν σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο και κατανόησαν ότι το φυτό αποτελείται από τις ρίζες, τον βλαστό, τα φύλλα και το άνθος προχώρησαν σε μία κατασκευή. Η κατασκευή απλή• τα παιδιά μας έπρεπε να χρωματίσουν τα μέρη του φυτού και στη συνέχεια να τα κόψουν και να τα κολλήσουν με τη σωστή σειρά. Άλλο ένα μάθημα κηπουρικής ολοκληρώθηκε!

Ταξιδέψαμε στον κόσμο των ζώων, μάθαμε πως πρέπει να τα φροντίζουμε, γυμναστήκαμε, χορέψαμε αλλά και φυτέψαμε. Περιμένουμε τις εκπλήξεις της επόμενης εβδομάδας!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com