• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Το ΚΔΑΠ Kinesis ταξιδεύει στον κόσμο των μύθων του Αισώπου

Η εβδομάδα μας στο ΚΔΑΠ Kinesis ξεκίνησε με μία πολύ ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα που ακούει στο όνομα “Μύθοι του Αισώπου”. Μάθαμε ποιος είναι ο Αίσωπος αλλά και ότι οι μύθοι του έχουν διδακτικό περιεχόμενο . Επιλέξαμε να διαβάσουμε τον μύθο “Η αλεπού και τα σταφύλια”  κι έπειτα δημιουργήσαμε όμορφα καδράκια. Χρωματίσαμε το γρασίδι, τον ουρανό και την αλεπού, προσθέσαμε τις κληματαριές από μικρά ξυλαράκια, τα φύλλα με αποτύπωμα από πραγματικό φύλλο και με βούλες από βαμβάκι τα σταφύλια. Η όμορφη δημιουργία μας έτοιμη!

Η μαγειρική αυτής της εβδομάδας στο ΚΔΑΠ Kinesis μπορεί να έδειχνε απλή, όμως ήταν διασκεδαστική! Αφού διαβάσαμε τον μύθο του Αισώπου “Ο λαγός και η χελώνα”, φτιάξαμε κουλουράκια. Όμως δεν ήταν συνηθισμένα κουλουράκια, ήταν κουλουράκια σε σχήμα χελωνίτσας. Φτιάξαμε τη ζύμη μας και δημιουργήσαμε πέντε μικρές μπαλίτσες που αποτέλεσαν το κεφάλι και τα πόδια και μία μεγαλύτερη, στην οποία προσθέσαμε πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, για το καβούκι. Ψήσαμε στους 170 βαθμούς για 15′ και οι μικρές μας χελωνίτσες έτοιμες και μοσχομυριστές!

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στον κόσμο των μύθων του Αισώπου στο ΚΔΑΠ Kinesis, την ώρα της ζωγραφικής διαβάσαμε την ιστορία “Ο γάιδαρος και το αλάτι”. Μετά την ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα παιδιά μας, προχωρήσαμε στη μοναδική μας κατασκευή! Φτιάξαμε το ποτάμι που αποτέλεσε τη βάση μας, κόψαμε τον πρωταγωνιστή του μύθου σε τρισδιάστατο και προσθέσαμε τα κομμάτια από σφουγγάρι, το αλάτι και τελευταία πινελιά μερικές πετρούλες στο ποτάμι. Με μεγάλο ενθουσιασμό οι μικροί μας καλλιτέχνες ανυπομονούν να το διακοσμήσουν στον προσωπικό τους χώρο!

Μία ακόμη κατασκευή ολοκληρώθηκε στο ΚΔΑΠ Kinesis! Συνεχίζοντας το θέμα της εβδομάδας μας, διαβάσαμε τον μύθο “Η αλεπού με την κομμένη ουρά”. Έπειτα, φτιάξαμε χειροποίητα κοκαλάκια με τη φατσούλα της αλεπούς. Κόψαμε  πορτοκαλί τσόχα και λευκή και φτιάξαμε δύο αλεπούδες, μία για ένα πιαστράκι και μία για ένα λαστιχάκι. Τώρα θα πιάνουμε τα μαλλιά μας με τα μοναδικά μας κοκαλάκια!

Το ταξίδι μας στους μύθους του Αισώπου συνεχίζεται στο ΚΔΑΠ Kinesis! Επόμενος μύθος που διαβάσαμε; “Λαγοί και Βάτραχοι “. Έγινε η συζήτηση μας για το μύθο κι έπειτα πιάσαμε χαρτί και χρώματα και ξεκινήσαμε την ζωγραφική μας! Φτιάξαμε το λαγουδάκι μας στο κέντρο και γύρω-γύρω, κάναμε γραμμικά σχήματα  σε διαφορετικά χρώματα! Βέβαια δεν αφήσαμε παραπονεμένο το λαγουδάκι μας όπου κάναμε και σ’ αυτό τα σχεδιάκια μας, με πολύ ενθουσιασμό!

Δεν έλειψε και το μάθημα της αγαπημένης μας ρομποτικής, καθώς φτιαξαμε μία πρωτότυπη κατασκευή. Κομμάτι κομμάτι δημιουργήσαμε δύο ρομποτάκια τα οποία μπορούν να φτιάχνουν καφέ. Και ποιος δε θα ήθελε να έχει μία τέτοια κατασκευή;

Στη ρυθμική οι πρόβες μας για τη χορογραφία μας συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Κάναμε το ζέσταμά μας και στη συνέχεια δουλέψαμε τα χορευτικά μας!

Στο μάθημα κηπουρικής του ΚΔΑΠ Kinesis παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό βίντεο στο οποίο μάθαμε για την καλλιέργεια του αγγουριού. Στη συνέχεια συμπληρώσαμε ένα φύλλο εργασίας αλλά κόψαμε και ένα αγγούρι στη μέση για να παρατηρήσουμε το εσωτερικό του. Τέλος, συζητήσαμε πού μπορεί να χρησιμοποιήσουμε το αγγουράκι και σε ποια μορφή. 

Η όμορφη και δημιουργική εβδομάδα μας έφτασε στο τέλος της! Σας περιμένουμε από εβδομάδα για ένα καινούριο ταξίδι! Καλό σαββατοκύριακο!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com