• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Το ΚΔΑΠ Kinesis ταξιδεύει στον κόσμο της μόδας και στην παγωμένη Ρωσία

Η εβδομάδα για το ΚΔΑΠ Kinesis foe kids ξεκίνησε δυναμικά! Το πρώτο βιωματικό εργαστήρι ενδυματολογίας για παιδιά, που ακούει στο όνομα Catwalκ project, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη δομή. Υφάσματα, κόλλες, πινέλα, ψαλίδια και πολύχρωμες χάντρες και κορδέλες γέμισαν τους πάγκους εργασίας! Η πρώτη δημιουργία ήταν η διακόσμηση ενός τετραδίου. Οι μικρές σχεδιάστριες μόδας άκουσαν προσεκτικά τις οδηγίες της δασκάλας τους και στη συνέχεια επέλεξαν τα υφάσματα που θα “έντυναν” το τετράδιό τους. Επόμενο βήμα, με τη βοήθεια του πινέλου να βάλουν κόλλα στο εξώφυλλο και στο οπισθόφυλλο και με μεγάλη προσοχή να τοποθετήσουν το ύφασμα πάνω σε αυτό. Έπειτα, πρόσθεσαν τις τελευταίες τους πινελιές, έκαναν τις διορθώσεις τους και το πρώτο έργο ολοκληρώθηκε. Ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο της μόδας μόλις ξεκίνησε με οδηγό την κ. Νατάσα Ντόρτογλου, την οποία ευχαριστούμε πολύ για τη σημερινή παρουσίαση! Η εμπειρία ήταν αξέχαστη!

Μετά σειρά είχε η αγαπημένη δραστηριότητα kids Yoga. Αυτό που καταφέραμε ήταν η εκμάθηση νέων θέσεων, που γι’ άλλη μία φορά μας βοήθησε να φτάσουμε στην ενδυνάμωση και στην ισορροπία του σώματός μας. Βέβαια, η YOGA δεν αποτελεί για τους μικρούς μας φίλους, μόνο χαλάρωση, ησυχία και ακινησία, ίσα-ίσα σημαίνει και παιχνίδι, ενεργή συμμετοχή, διάδραση και αλληλεπίδραση!! Έτσι μετά από τις ασκήσεις διαβάσαμε το παραμύθι «Μία στάλα θάρρος» και ύστερα έπρεπε να μιμηθούμε τα ζωάκια της ιστορίας μας, προσαρμοσμένα στις θέσεις yoga που γνωρίσαμε, προηγουμένως!

Την ώρα του φτιαξ’ το μόνος σου δημιουργήσαμε μικρές ματριόσκες τις παραδοσιακές ρωσικές κούκλες διαφορετικών διαστάσεων που τοποθετούνται η μία μέσα στην άλλη. Η δημιουργία αυτή βασίστηκε σε μία συνταγή αλατοζύμης. Αφού λοιπόν πλάσαμε το ζυμάρι, δώσαμε το κατάλληλο σχήμα, το ψήσαμε και στο τέλος το χρωματίσαμε με τέμπερες.

Με ενθουσιασμό και γεμάτοι ενέργεια οι μικροί καρατερίστες ξεκίνησαν τις προπονήσεις τους καράτε. Αρχικά, έκαναν καλό ζέσταμα κι έπειτα ασχολήθηκαν με συνδυαστικά χτυπήματα χεριών και ποδιών. Το μάθημα ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες ασκήσεις για βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Στο μάθημα των εικαστικών δημιουργήσαμε μια τρισδιάστατη κατασκευή που αποτυπώνει το Κρεμλίνο στη Μόσχα.

Δεν έλλειψε και η ρομποτική από το πρόγραμμά μας! Οι ρομποκατασκευαστές, αφού μελέτησαν προσεκτικά τα κομμάτια τους, τα σύνδεσαν βήμα βήμα και έφτασαν στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο και προγραμμάτισαν.

Επόμενη αγαπημένη ώρα στο ΚΔΑΠ Kinesis ήταν  η ώρα για τις μικρές μαζορέτες. Ξεκινήσαμε με ασκήσεις προθέρμανσης και στη συνέχεια κάναμε σειρά για να πάρει η κάθε χορεύτρια τα πομ πομ της. Με την καθοδήγηση της κυρίας σύντομα άρχισε η χορογραφία. Σε έντονους ρυθμούς χορέψαμε, κουνήσαμε τα χρωματιστά πομ πομ μας και ανυπομονούμε για την επόμενη φορά!

Εμπλουτίσαμε ακόμη τις γνώσεις μας στην κηπουρική. Μάθαμε χρήσιμα πράγματα για το πιο μυρωδάτο φυτό το οποίο είναι ο βασιλικός! Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο σχετικά με το βασιλικό και τις ιδιότητες του και προχωρήσαμε στο φύτεμα του βασιλικού.

Τέλος, μια ευχάριστη έκπληξη περιέμενε τα παιδιά στο μάθημα της μαγειρικής. Συγκεκριμένα, με αφορμή την εβδομάδα που αφιερώσαμε στη Ρωσία, φιλοξενήσαμε στη δομή μας τη μητέρα δύο μικρών μας φίλων, η οποία μας ετοίμασε ένα παραδοσιακό γλύκισμα εν ονόματι nazuk. Αυγά, βούτυρο, ζάχαρη και αλεύρι ήταν τα βασικά υλικά της συνταγής, τα οποία μαζί με την ευχάριστη διάθεση και το μεράκι της φιλοξενούμενης μας οδήγησαν σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Μία γεμάτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε στη δομή του ΚΔΑΠ Kinesis, με πολλές εκπλήξεις! Αναμένουμε για την καινούρια εβδομάδα!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com