• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Το ΚΔΑΠ Kinesis ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά

Η καινούρια εβδομάδα μας βρήκε να ξεκινάμε ταξίδι στα ελληνικά νησιά. Πρώτος σταθμός; Η Ζάκυνθος και συγκεκριμένα το φημισμένο “Ναυάγιο”. Μιλήσαμε για το νησί, μάθαμε την ιστορία για το ναυάγιο αλλά και για τις χελώνες καρέτα καρέτα. Έπειτα, φτιάξαμε σε μικρογραφία την παραλία του Αη-Γιώργη με το Ναυάγιο και προσθέσαμε δύο χελωνίτσες, σήμα κατατεθέν της Ζακύνθου. Πασπαλίσαμε λίγη άμμο, προσθέσαμε πετρούλες και θαυμάσαμε το έργο τέχνης μας.

Επόμενος σταθμός…η Κέρκυρα. Μάθαμε πού βρίσκεται, για τα έθιμα της και τα αξιοθέατά της. Στη συνέχεια πιάσαμε μολύβια και σχεδιάσαμε μία μικρογραφία της Κέρκυρας με μερικά σήματα κατατεθέν όπως το κουμ κουάτ, τις κόκκινες στάμνες και την Πλατεία Λιστόν. Αφού τελειώσαμε με το σχέδιό μας, δώσαμε χρώμα στη δημιουργία μας. Ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός μας;

Με ένα διασκεδαστικό άθλημα ασχοληθήκαμε στο ΚΔΑΠ Kinesis και ακούει στο όνομα bowling. Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο σχετικό με τους κανόνες και στη συνέχεια μετατρέψαμε την αίθουσά μας σε διάδρομο bowling. Παίξαμε, το ευχαριστηθήκαμε και μετρήσαμε πόσα strike κάναμε.

Υποδεχτήκαμε τον Αύγουστο και ακόμη κάποιοι από τους μικρούς μας φίλους δεν έχουν πάει διακοπές, γι’ αυτό και στο “Φτιαξ’ το μόνος σου” φτιάξαμε μία ταυτότητα για τη βαλίτσα μας. Φτιάξαμε τη βάση μας από τσόχα, κόψαμε το ταμπελάκι πάνω στο οποίο γράψαμε όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο και πόλη/οδό, το πλαστικοποιήσαμε και…ανυπομονούμε να φτιάξουμε τη βαλίτσα μας.

Άλλος ένας προορισμός που επισκεφθήκαμε ήταν η Αλόννησος. Μάθαμε, λοιπόν, για το τρίτο σε σειρά νησί των Σποράδων· ενημερωθήκαμε για τις παραλίες του νησιού και την ιστορία τους και φυσικά για το θαλάσσιο πάρκο της φώκιας μονάχους-μονάχους. Το ΚΔΑΠ Kinesis έκανε ένα ταξίδι αστραπή στην πανέμορφη Νάξο. Εκεί περιηγηθήκαμε στο νησί, παρατηρήσαμε κι όταν επιστρέψαμε αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα αναμνηστικό. Το αναμνηστικό μας από τη Νάξο, λοιπόν, ήταν πήλινο και φτιαγμένο με προσοχή και αγάπη. Με τον πηλό φτιάξαμε ένα μικρό μπολάκι σε μπλε και λευκή απόχρωση και το τελειοποιήσαμε γράφοντας μέσα “Νάξος”.

Έφτασε η ώρα για το αγαπημένο μάθημα των παιδιών το οποίο είναι φυσικά το Master Chef. Έτσι λοιπόν, ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis ήταν έτοιμος να φτιάξει πεντανόστιμα Ναξιώτικα πιτάκια με ντομάτα και γραβιέρα Νάξου. Οι μικροί μας μάγειρες σήκωσαν μανίκια και έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσης/ Αρχικά, οι μικροί μας φίλοι έβαλαν σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακάτεψαν και στη συνέχεια τα υγρά. Ακόμη, τοποθετήσαμε τα πιτάκια στο ταψί, στον φούρνο κι έτοιμα. Τέλος, το αποτέλεσμα εξέπληξε όλους και όλοι μαζί είπαμε καλή μας όρεξη.

Σε ένα ακόμη ‘γνωρίζω τα αθλήματα’ μάθαμε για το surf. Γνωρίσαμε και συλλέξαμε πληροφορίες, για τη σωστή στάση που πρέπει να έχουμε, την τεχνική και τον εξοπλισμό, που χρειαζόμαστε. Έπειτα αφού παρακολουθήσαμε αγώνες surf , ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τον δικό μας surfer. Λίγη Θάλασσα, ένας surfer με τη σανίδα του και είμαστε πανέτοιμοι να δαμάσουμε τα κύματα. Ποιος λέτε να τα καταφέρει;

Τελευταίος προορισμός της εβδομάδας είναι η όμορφη Νάξος. Στα σημερινά εικαστικά αναπαραστήσαμε την πύλη του Ναού του Απόλλωνα στη Νάξο ή αλλιώς Πορτάρα. Ξεκινήσαμε βάφοντας τη θάλασσα και την στεριά όπου βρίσκεται η Χώρα του νησιού, κόψαμε την πύλη και την κολλήσαμε στον βράχο. Έπειτα κολλήσαμε άμμο και σταθεροποιήσαμε την Πορτάρα. Τελευταίο βήμα ήταν να σχηματίσουμε με πλαστελίνη τα λευκά σπίτια με μπλε παράθυρα, χαρακτηριστικό στοιχείο των Κυκλαδίτικων νησιών, τα οποία και τοποθετήσαμε στη Χώρα της Νάξου.

Ήταν ένα όμορφο ταξίδι μέσα από το οποίο μάθαμε πολλές πληροφορίες για μερικά από τα ελληνικά νησιά μας.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com