• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Το ΚΔΑΠ Kinesis σε μία πολύχρωμη εβδομάδα

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με μία έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους! Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κατασκευή είναι γεγονός και φτιάχτηκε στο μάθημα του πολυμερικού πηλού. Με λευκό και κόκκινο οι μικρές μας καλλιτέχνιδες δημιούργησαν το πρώτο χριστουγεννιάτικο στολιδάκι που δε θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από έναν Άγιο Βασίλη. Ανυπομονούμε για τις επόμενες δημιουργίες των Χριστουγέννων!

Η μαγειρική μας είχε υγιεινό χαρακτήρα αυτήν την εβδομάδα! Οι μάγειρές μας έφτιαξαν νόστιμα ταχινοψωμάκια με κακάο! Ακολουθήσαμε κατά γράμμα τη συνταγή, πλάσαμε το ζυμάρι, προσθέσαμε την γέμιση και τα βάλαμε στον φούρνο να ψηθούν! Το αποτέλεσμα μας ξετρέλανε και το ΚΔΑΠ μας μοσχομύρισε!

Σειρά είχαν τα αγαπημένα μας  «Εικαστικά», όπου μιλήσαμε για τα διάφορα σχήματα, τα πιο γνωστά αλλά κι αυτά που δε συναντάμε τόσο συχνά. Έπειτα, αφού σχεδιάσαμε τετράγωνα, κύκλους, ρόμβους και τριγωνάκια συνθέσαμε έναν πιγκουίνο.

Οι μικροί επιστήμονες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, κάνοντας πειράματα χρωμάτων. Μέσω αυτών των πειραμάτων ανάμειξαν χρώματα και διαπίστωσαν τι χρώμα προκύπτει όταν ενώσεις δύο άλλα από τα βασικά.

Η εβδομάδα χρωμάτων και σχημάτων ολοκληρώθηκε με μία ξεχωριστή δημιουργία. Με αφορμή το θέμα της εβδομάδας “Σχήματα και Χρώματα” την ώρα του «Φτιαξ’ το μόνος σου» δημιουργήσαμε κεριά βαμμένα με όζα! Μιλήσαμε για τις μίξεις χρωμάτων και τι χρώματα προκύπτουν κι έπειτα βάλαμε όζα στο νερό, δώσαμε σχήμα με ένα ξυλάκι και τα βουτήξαμε μέσα στο μπολ δημιουργώντας πολύχρωμα κεριά.

Σας περιμένουμε από την καινούρια εβδομάδα με νέες κατασκευές και δημιουργίες σε…χριστουγεννιάτικους ρυθμούς!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com