• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Το ΚΔΑΠ Kinesis μαθαίνει για τους εφευρέτες και τις εφευρέσεις

Θέμα της εβδομάδας που μας πέρασε οι εφευρέτες-εφευρέσεις και οι μικροί μας δημιουργοί στα εικαστικά έφτιαξαν έναν ιδιαίτερο εφευρέτη και την εφεύρεση του που ήταν το τηλέφωνο! Μιλήσαμε για τον Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, εφευρέτη του τηλεφώνου και στη συνέχεια φτιάξαμε την κατασκευή μας.

Στη μαγειρική οι σεφ μας έφτιαξαν σπιτικά κρακεράκια! Μαζέψαμε τα υλικά, φτιάξαμε την ζύμη και πασπαλίσαμε με σουσάμι και αλάτι πριν μπουν στον φούρνο! Το αποτέλεσμα ικανοποίησε τους ουρανίσκους μας και περιμένουμε με αγωνία την επόμενη «πρόκληση»!

Μιας και το θέμα μας αυτήν την εβδομάδα είναι οι εφευρέσεις και οι εφευρέτες, στο μάθημα του πολυμερικού πηλού μιλήσαμε για την τηλεόραση και την εξέλιξή της στον χρόνο. Η κατασκευή μας; Μία τηλεόραση καθρεφτάκι να κρέμεται στην τσάντα μας. Με προσεκτικές κινήσεις φτιάξαμε τη βάση της δημιουργίας μας, κάναμε τις λεπτομέρειες κι έπειτα περιμέναμε το καθιερωμένο 20 λεπτό μας για να ψηθεί η κατασκευή μας.

Σειρά είχε ένα αγαπημένο μάθημα των παιδιών το οποίο ακούει στο όνομα “Φτιάξ’ το μόνο σου”. Έτσι λοιπόν, κατασκευάσαμε ένα πρωτότυπο πορτοφολάκι φωτογραφική μηχανή. Αρχικά, σχεδιάσαμε και κόψαμε τα κομμάτια τσόχας. Στη συνέχεια, κολλήσαμε και στολίσαμε με τα διακοσμητικά.

Στο μάθημα της ρομποτικής μιλήσαμε για το αεροπλάνο και τον εφευρέτη του. Έπειτα, κομμάτι κομμάτι έφτιαξε η κάθε ομάδα το δικό της αεροπλάνο και τέλος οι μικροί ρομποτιστές στα συγχρόνισαν και τα έδωσαν κίνηση.

Τελευταία μέρα της εβδομάδας και τι καλύτερο από το να την αποχαιρετίσουμε με ένα μάθημα master chef ! Οι μικροί μας σεφ έβαλαν τις ποδιές τους και μετά από σύντομη σύσκεψη κατέληξαν στη συνταγή…πακοτίνια ! Επιχειρήσαμε, λοιπόν, να φτιάξουμε τα δικά μας πακοτίνια με αλεύρι, ηλιέλαιο, σόδα γάλα και μπόλικο τριμμένο κασεράκι. Ζυμώσαμε, ανοίξαμε με τον πλάστη και κόψαμε κομματάκια. Τα βάλαμε να ψηθούν για 8′ στους 180 βαθμούς και…έτοιμα και λαχταριστά.

Περιμένουμε με αγωνία για το τι μας επιφυλάσσει η επόμενη εβδομάδα!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com