• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Το ΚΔΑΠ Kinesis κάνει βουτιά στον βυθό της θάλασσας

Μία άκρως καλοκαιρινή και διαφορετική κατασκευή έφτιαξαν τα παιδιά μας στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα του αγαπημένου τους μαθήματος «Φτιαξ’ το μόνος σου ». Τα υλικά μας; Βότσαλα, κοχύλια, μπλε τέμπερα, ένα κεράκι ρεσό και λίγη ασημόσκονη. Βάψαμε την πέτρα μας μπλε, ρίξαμε τη μαγική μας σκόνη κι έπειτα κολλήσαμε τα κοχύλια και το κεράκι δημιουργώντας το πιο όμορφο διακοσμητικό. Ανυπομονούμε να το διακοσμήσουμε στον χώρος μας.

Οι μικροί μας σεφ σήμερα ταξίδεψαν στη Σουηδία φτιάχνοντας γλυκίσματα. Ξεκινήσανε ανακατεύοντας το γάλα, με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Στη συνέχεια πρόσθεσαν και τα υπόλοιπα υλικά και ξεκίνησαν να πλάθουν τα μπούλαρ. Το αποτέλεσμα μας γευστικότατο.

Ένα διαφορετικό μάθημα ζωγραφικής πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑΠ Kinesis. Με θέμα της εβδομάδας τα ζώα της θάλασσας φτιάξαμε με τη βοήθεια της πατουσίτσας μας, ένα χταπόδι. Ύστερα οχτώ πλοκάμια, ματάκια, στοματάκι και το χταποδάκι μας έτοιμο να κολυμπήσει στη θάλασσα. Η διαδικασία μας ξετρέλανε.

Χταποδάκια εμφανίστηκαν και στην ώρα των εικαστικών. Συζητήσαμε μερικές πληροφορίες για τα χταπόδια και ξεκινήσαμε δουλειά. Κόψαμε τη θάλασσά μας, χρωματίσαμε το ποτηράκι μωβ που αποτέλεσε το σώμα του χταποδιού και με ροζ γκοφρέ δημιουργήσαμε τα πλοκάμια. Η μικρή μας κατασκευή μας ενθουσίασε.

Στο επόμενο ‘φτιαξ’ το μόνος σου’ της εβδομάδας δημιουργήσαμε ένα καλοκαιρινό καδράκι για να στολίσουμε τον χώρο μας. Με γαλάζιο και λευκό βάψαμε τον φόντο μας και πασπαλίσαμε με άμμο και χρυσόσκονη για να φτιάξουμε την παραλία μας. Έπειτα προσθέσαμε το κοχύλι μας και φτιάξαμε τον ήλιο με σπάγκο.

Ένα σημαντικό θέμα, όπως αυτό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, συζητήσαμε με τα παιδιά μας στο μάθημα του “Eco News”. Με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτικού βίντεο αναφερθήκαμε στους λόγους που οδηγούν στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας. Κατανοήσαμε τη σοβαρότητα του θέματος και υποσχεθήκαμε ότι θα προσπαθήσουμε όσο περνάει από το χέρι μας να βοηθήσουμε τον πλανήτη. Έπειτα, ζωγραφίσαμε τη γη, μισή όπως τη γνωρίζουμε και μισή με κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις για να δείξουμε την αλλαγή που συμβαίνει. Τέλος, ανάψαμε μερικά σπίρτα και παραλληλίσαμε το κάψιμο του σπίρτου με την επιβάρυνση του πλανήτη.

Πιστοί στο ραντεβού μας, μαζευτήκαμε στο γυμναστήριο μας και ξεκινήσαμε τη γυμναστική μας. Χαλαρό τρέξιμο, μερικές διατάσεις στα χεράκια και στα ποδαράκια κι έτοιμοι για παιχνίδι. Ανυπομονούμε κάθε μέρα να έρθει η ώρα με τον κ. Δημήτρη και τον κ. Περικλή.

Η γεμάτη εβδομάδα μας ολοκληρώθηκε. Μία βουτιά το σαββατοκύριακο και από Δευτέρα ραντεβού στο αγαπημένο μας ΚΔΑΠ για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η καινούρια εβδομάδα.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com