• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Το ΚΔΑΠ Kinesis γεύτηκε τα καλοκαιρινά φρούτα

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε και μας βρήκε έτοιμους για νέες δημιουργίες και κατασκευές! Το θέμα μας; Φρούτα του καλοκαιριού!

Το καρπούζι είχε την τιμητική του! Την ώρα της ζωγραφικής δημιουργήσαμε μία βεντάλια καρπούζι, ενώ την ώρα των εικαστικών φτιάξαμε ένα διακοσμητικό καρπόυζι!

Οι μικροί κηπουροί του ΚΔΑΠ Kinesis, την ώρα της κηπουρικής, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον πρωταγωνιστή των φρούτων του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλος από το καρπούζι. Πρώτα ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια και συγκομιδή του φρούτου κι έπειτα για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να καταλάβουμε αν το καρπούζι που διαλέξαμε είναι το σωστό ή το λάθος. Τέλος, περιεργαστήκαμε ένα κομμάτι καρπούζι και το εσωτερικό του. Ενθουσιασμένοι με την επιλογή μας, ανυπομονούσαμε να επιστρέψουμε σπίτι και να γευτούμε λίγο από το δροσερό αυτό φρούτο.

Στο ΚΔΑΠ Kinesis άλλη μία κατασκευή ολοκληρώθηκε με θέμα το καρπούζι! Φτιάξαμε στέκες και κοκαλάκια καρπούζι. Τα παιδιά άρχισαν να κόβουν τσόχα σε πράσινο και κόκκινο χρώμα. Έπειτα, κολλήσαμε το καρπούζι πάνω στην στέκα ή το κοκαλάκι που διάλεξε το κάθε παιδί. Τα πιο καλοκαιρινά αξεσουάρ μαλλιών είναι έτοιμα και οι μικρές μας φίλες τα λάτρεψαν!

Το ταξίδι αυτής της εβδομάδας μας πήγε στη Ζάκυνθο. Είδαμε τα αξιοθέατά της και γνωρίσαμε μερικές από τις παραλίες του νησιού. Δεν παραλείψαμε να ενημερωθούμε και για τις χελώνες καρέτα-καρέτα! Στη συνέχεια πιάσαμε ψαλίδια και χαρτόνια και φτιάξαμε ο καθένα τη δική του χελωνίτσα ! Τώρα, είμαστε έτοιμοί να επισκεφθούμε αυτό το μέρος, καθώς γνωρίζουμε αρκετές πληροφορίες.

Ένα ακόμη μάθημα τροπικής κουζίνας έφτασε στο τέλος του. Ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis ήταν έτοιμος να φτιάξει λουκανοπιτάκια. Έτσι λοιπόν, οι μικροί μας μάγειρες σήκωσαν μανίκια και ετοιμάστηκαν για ένα ταξίδι γεύσης! Αρχικά, οι μικροί μας φίλοι έβαλανσε στο μπολ τα στερεά υλικά κι έπειτα τα υγρά και τα ανακάτεψαν. Στη συνέχεια ανοίξαμε τη ζύμη μας, κόψαμε σε κομμάτια και μέσα σε αυτά βάλαμε τα λουκάνικα και τυλίξαμε. Το αποτέλεσμα εξέπληξε όλους και όλοι μαζί είπαμε καλή μας όρεξη!

Οι ανήσυχοι μικροί μας κηπουροί μετά το καρπούζι θέλησαν να ασχοληθούν και με τον ανανά, μαθαίνοντας χρήσιμα πράγματα. Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο σχετικά και τις ιδιότητες του ανανά κι έπειτα ολοκληρώσαμε σπαζοκεφαλιές σχετικές με το φρούτο. Τέλος, τον κόψαμε και παρατηρήσαμε το εσωτερικό του.

Δε θα μπορούσε να λείπει από την εβδομάδα μας και το αγαπημένο μας London Eye, όπου αντιστοιχίσαμε την ονομασία του φρούτου με την ανάλογη εικόνα και χρωματίσαμε.

Μία ακόμη δημιουργική εβδομάδα ολοκληρώθηκε στο ΚΔΑΠ μας! Σας ευχόμαστε καλό σαββατοκύριακο και σας περιμένουμε από Δευτέρα για ακόμη περισσότερες δημιουργίες!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com