• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Το ΚΔΑΠ Kinesis ‘πέφτει’ σε χειμερία νάρκη

Την εβδομάδα που πέρασε μιλήσαμε για τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, πότε και γιατί συμβαίνει.

Πρώτη μας κατασκευή ένα βατραχάκι. Αφού κόψαμε προσεκτικά τα κομμάτια του, τα συναρμολογήσαμε και προσθέσαμε την τελευταία πινελιά, που ήταν ένα μπαλόνι στη θέση της γλώσσας του βατράχου. Η κατασκευή μας, μας ενθουσίασε και αποτελεί ένα μικρό παιχνίδι.

Ένα νέο project ξεκινά στο ΚΔΑΠ Kinesis. Ξεκινάμε ταξίδια στις χώρες του κόσμου με πρώτο σταθμό την όμορφη Ελλάδα μας. Με τους μικρούς μας ταξιδιώτες συζητήσαμε για την πρωτεύουσα της Ελλάδας, για τα γεωγραφικά διαμερίσματά της, τα νησιά της και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Χρωματίσαμε τη θάλασσα, τα νησιά και τα γεωγραφικά διαμερίσματα και τοποθετήσαμε τις πληροφορίες. Αναμένουμε το επόμενο μάθημα για να συνεχίσουμε με τα αξιοθέατα της χώρα μας.

Μία απρόσμενη επίσκεψη είχαμε την ώρα του θεατρικού παιχνιδιού στο ΚΔΑΠ Kinesis. Μας περίμενε μία χαριτωμένη αρκουδίτσα, η Ρόουζυ όπως την ονομάσαμε, για να μας ενημερώσει για τη χειμερία νάρκη. Συζητήσαμε μαζί της γιατί τα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη τον χειμώνα και ποια ζώα είναι αυτά που τίθενται σε αυτήν την κατάσταση. Στη συνέχεια, χορέψαμε μαζί με τη Ρόουζυ το τραγούδι “Μια αρκούδα ορεινή” για να γνωριστούμε καλύτερα, ενώ μετά γίναμε κι εμείς αρκουδάκια “φτιάξαμε” τη φωλίτσα μας και όσο έπαιζε μουσική παίζαμε και τρέχαμε, ενώ όταν η μουσική σταματούσε πέφταμε σε χειμερία νάρκη. Τέλος, το κάθε παιδί διάλεξε ένα ζωάκι, και σκορπίσαμε στον χώρο την τροφή του καθενός• ήρθε ο χειμώνας, κοιμηθήκαμε και μόλις ξυπνήσαμε ο καθένας βρήκε την τροφή του. Αποχαιρετίσαμε τη Ρόουζυ και την ευχαριστήσαμε για όσα μας έμαθε.

Το μενού μας αυτήν την εβδομάδα είχε μια αλμυρή και μια γλυκιά δημιουργία. Φτιάξαμε μυρωδάτους ρεβίθοκεφτέδες, με όλα τα μπαχαρικά που τους ταιριάζουν αλλά και μπριοσάκια με μερέντα, λαχταριστά και αφράτα.

Συνεχίζοντας με τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, γνωρίσαμε και μιλήσαμε για ένα ακόμη, για το σαλιγκάρι. Έπειτα σιγά σιγά φτιάξαμε ένα δικό μας παιχνίδι αυτοσυγκέντρωσης και ταχύτητας. Αφού δημιουργήσαμε ένα όμορφο τοπίο για το σαλιγκάρι μας και φτιάξαμε την πίστα μας, ήμασταν πλέον έτοιμοι για τους αγώνες μας. Ποιος λέτε να ήταν ο νικητής;

Η εβδομάδα μας έκλεισε με την κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού. Ολοκληρώνοντας τη θεματική μας “Ζώα σε χειμερία νάρκη” φτιάξαμε το παιχνίδι μας, στο φτιαξ’ το μόνος σου, με βάση αυτό το θέμα. Χρωματίσαμε, λοιπόν, κολλήσαμε τους κανόνες κι έτοιμα τα ζάρια μας για να ξεκινήσουμε.

Μάθαμε πολλές πληροφορίες για το φαινόμενο αυτό της χειμέριας νάρκης και για τα ζώα που πέφτουν σε ύπνο. Περιμένουμε να δούμε τη νέα μας θεματική και πού αυτή θα μας ταξιδέψει.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com