• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Τιμούμε τη γιορτή του Πατέρα στα ΚΔΑΠ Kinesis

Άλλη μία καλοκαιρινή εβδομάδα έφτασε στο τέλος της για τις τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for kids, Kinesis for Juniors και Kinesis Kids Athletics. Τα παιδιά στην πρωινή ζώνη των δομών μας γνώρισαν το λουλούδι του ήλιου, τον ηλίανθο, τον οποίο κατασκεύασαν και διακόσμησαν με ηλιόσπορους. Τους ηλίανθους των παιδιών συνόδευσε ένα σαλιγκάρι φτιαγμένο με χαρτί οντουλέ και γκοφρέ, ενώ από τις κατασκευές μας δεν έλειπε και ένα καράβι που θα μας βοηθήσει να ταξιδέψουμε σε εξωτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς.

Οι καλοκαιρινές κατασκευές δεν είχαν τέλος αυτή την εβδομάδα, αφού τα παιδιά έμαθαν να ζωγραφίσουν βήμα βήμα ένα δελφίνι, κατασκεύασαν το δικό τους ενυδρείο, χρησιμοποιώντας χάρτινα πιάτα, τέμπερες και πετραδάκια, ενώ στη ζωγραφική σχεδίασαν και χρωμάτισαν με την τεχνική του πουαντιγισμού γιγάντιους ανανάδες. Ακόμη τα παιδιά έκοψαν, ψάρια, σαλάχια, μέδουσες, χταπόδια, το Νέμο και την Ντόρυ, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έναν όμορφο βυθό, ο οποίος διακοσμεί πλέον την τζαμαρία μας.

Η ελληνική μυθολογία ήταν ένα ακόμα θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν αυτή την εβδομάδα τα παιδιά. Ταξίδεψαν λοιπόν στην αρχαία Ελλάδα, γνώρισαν τους θεούς του Ολύμπου, τη Μέδουσα, τον Δούρειο Ίππο, τους άθλους του Ηρακλή και τον Μινώταυρο. Όλα αυτά πάντα μέσα από βιωματικές δραστηριότητες με τα παιδιά να παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο, να φτιάχνουν τον Όλυμπο, αλλά και το λαβύρινθο με τον Μινώταυρο χρησιμοποιώντας αλατοζύμη.

Οι δραστηριότητές μας όμως χαρακτηρίζονται και από ποικιλομορφία. Έτσι στη ρομποτική τα παιδιά συνέθεσαν το δικό τους σπειρογράφο, τον οποίο προγραμμάτισαν να κινείται κυκλικά διαγράφοντας γεωμετρικά σχήματα, ενώ στο σκάκι γνώρισαν νέες τακτικές και κινήσεις με τη βοήθεια του εκπαιδευτή τους. Επιπλέον, οι προπονήσεις της ενόργανης ακροβατικής γυμναστικής και του καράτε συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς τα παιδιά ετοιμάζονται για τις επερχόμενες εξετάσεις έγχρωμων ζωνών.

Η εβδομάδα μας έκλεισε με δραστηριότητες αφιερωμένες στη γιορτή του πατέρα που τόσο πολύ τον αγαπάμε. Τα παιδιά σήκωσαν τα μανίκια και έφτιαξαν περίτεχνες κάρτες διαφόρων σχημάτων και χρωμάτων. Με χαρά και πολύ αγάπη, έκοψαν, κόλλησαν και χρωμάτισαν γραβάτες, μουστάκια, πουκάμισα και πολλά άλλα και τα ένωσαν με αποτέλεσμα να σχηματιστούν οι κάρτες τους. Ολοκλήρωσαν τις κατασκευές τους αφιερώνοντας στους μπαμπάδες από ένα όμορφο ποίημα, ενώ πλέον ανυπομονούν να τους δώσουν το όμορφο αυτό δώρο μαζί με μία μεγάλη αγκαλιά.

Ενημερωτικό δελτίο