• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis ξεκίνησαν θερισμό

Η καινούρια μας θεματική στο ΚΔΑΠ Kinesis αυτήν την εβδομάδα αφορά στο θέμα του θερισμού. Αφού πρώτα παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό βίντεο στο «Εσύ το ήξερες;» για το αλώνισμα και συζητήσαμε πάνω σε αυτό, προχωρήσαμε σε μια  κατασκευή στο μάθημα των εικαστικών. Φτιάξαμε τα τρία στάδια μέχρι να έρθει το ψωμί στα χέρια μας. Στο πρώτο στάδιο κολλήσαμε ένα στάχυ, στο δεύτερο κόψαμε και κολλήσαμε ένα σακί αλεύρι και στο τρίτο δύο ψωμιά. Τέλος, προσθέσαμε πραγματικό αλεύρι στο δεύτερο στάδιο έξω από το σακί και ολοκληρώσαμε τη δημιουργία μας!

Με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis το καινούριο μας μάθημα που ακούει στο όνομα ‘Τα ίσια ανάποδα’. Τι να είναι αυτό; Είναι ανάποδη ζωγραφική⸱ αντί να πιάσουμε τα πινέλα με τα χέρια, τα πιάσαμε με τα πόδια. Απλώσαμε χαρτί του μέτρου, βάλαμε χρώματα και πινέλα στα πόδια. Οι μικροί μας ζωγράφοι έδειξαν τόσο ενθουσιασμό που δε βλέπουν την ώρα να έρθει η επόμενη φορά.

Δεν έλλειψε και η ώρα που οι μικροί μας επιστήμονες μας έδειξαν τις δυνατότητές τους. Σε αυτό το μάθημα μάθαμε για την ιδιότητα του μαγνήτη. Παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό βίντεο και στη συνέχεια με ένα κομμάτι μαγνήτη μαγνητίζαμε διάφορα αντικείμενα, όπως συνδετήρες, ψαλίδι, φύλλο, σβήστρα, κουτάλι και παρατηρήσαμε αν μαγνητίζονται ή όχι. Έπειτα, στο φύλλο εργασίας σημειώσαμε τα αποτελέσματα κι έτσι ολοκληρώσαμε την ώρα πειραμάτων.

Το καλοκαίρι και η ζέστη είναι γεγονός! Έτσι στο μάθημα «Ταξιδεύω στην Ελλάδα» ταξιδέψαμε στην Νάξο. Αρχικά, είδαμε ένα βίντεο με τα αξιοθέατα του νησιού και τις πανέμορφες παραλίες, Μιλήσαμε για τα τοπικά προϊόντα, όπως η γραβιέρα Νάξου. Στο τέλος πιάσαμε ξυλομπογιές, ψαλίδια και χαρτόνια και φτιάξαμε την Πορτάρα, το μεγαλύτερο και ευφάνταστο αξιοθέατα της Νάξου. Όλοι μαγευτήκαμε και θα θέλουμε να την επισκεφτούμε άμεσα!

Καθώς διανύσαμε την εβδομάδα του θερισμού δε θα γινόταν να λείψει από τη μαγειρική το ψωμί! Έτσι λοιπόν, ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis ήταν έτοιμος να φτιάξει αφράτα ψωμάκια! Οι μικροί μας μάγειρες σήκωσαν μανίκια και έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσης! Βάλαμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατέψαμε και προσθέσαμε στη συνέχεια και τα υγρά! Ακόμη, τοποθετήσαμε τα ψωμάκια στο ταψί, στον φούρνο και έτοιμα! Τέλος, το αποτέλεσμα εξέπληξε όλους και όλοι μαζί είπαμε καλή μας όρεξη!

Ένα ταξίδι δραστηριοτήτων ολοκληρώθηκε στο ΚΔΑΠ Kinesis κι αυτήν την εβδομάδα. Μάθαμε τα μυστικά για τον θερισμό και για το αλώνισμα και με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε τις εκπλήξεις της επόμενης εβδομάδας⸱ Ραντεβού λοιπόν και πάλι από Δευτέρα!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com