• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Τα οφέλη του Puzzle στο παιδί.

Τα μικρά χεράκια  του μικρού σας παιδιού δυσκολεύονται  να τοποθετήσουν τα κομμάτια του παζλ, μα αυτά συνεχίζουν να προσπαθούν και εσείς συνεχίζετε να τα ενθαρρύνετε!

Με αυτή την προσπάθεια, σε λίγους μήνες, όχι μόνο το ίδιο παζλ θα είναι παιχνιδάκι, αλλά και το παιδί σας θα είναι έτοιμο να λύσει και άλλα παρόμοια παζλ. Γιατί;

Ο εγκέφαλος του παιδιού σας θα έχει αλλάξει.

Ένα αγαπημένο παιχνίδι εκπαιδευτικών και γονέων, οι γρίφοι είναι απατηλά απλοί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε κομμάτια μαζί για να φτιάξετε ένα σύνολο.

Ωστόσο, παρά την εμφανή απλότητά τους, τα παζλ είναι ένα φανταστικό εργαλείο μάθησης που διδάσκει στους νέους πολλές βασικές δεξιότητες ζωής. Ποια είναι τα οφέλη του; Παρακάτω σας παραθέτουμε 11 ευεργετήματα αυτού του είδους παιχνιδιού.

1) Συντονισμός

Τα παζλ βοηθούν τα παιδιά να βελτιώσουν την ικανότητα εστίασης, ώστε να μπορούν να συγκεντρωθούν περισσότερο και να έχουν μεγαλύτερη υπομονή ενώ εργάζονται σε εργασίες.

2) Χωρική επίγνωση

Καθώς τα παιδιά παίζουν με παζλ, αναπτύσσουν την αντίληψή τους για τον εαυτό τους στο χώρο και το πώς άλλα αντικείμενα σχετίζονται με αυτά.

3) Αναγνώριση σχήματος

Τα παζλ υποστηρίζουν τα παιδιά να μαθαίνουν γεωμετρικές μορφές επιτρέποντάς τους να διακρίνουν μεταξύ των διαφόρων σχημάτων όπως τετράγωνα και ορθογώνια.

4) Ειδικές γνώσεις για θέματα

Τα παιδιά μαθαίνουν για πολλά θέματα, ενώ δουλεύουν σε παζλ, όπου τα κομμάτια  μπορούν να περιλαμβάνουν εικόνες από οτιδήποτε στον κόσμο, όπως ζώα, επαγγέλματα και παραστάσεις της καυημερινότητας.

5) Λεπτή ικανότητα κινητήρα.

Τα παζλ βοηθούν τα παιδιά να ενισχύσουν τους μυς των χεριών τους καθώς κρατούν, μετακινούν και ταιριάζουν τα κομμάτια σε ακριβή σημεία που αναπτύσσουν λεπτές κινητικές δεξιότητες.

6) Συντονισμός ματιών χεριών.

Για να συγκεντρώσουν ένα παζλ, τα παιδιά πρέπει να μετακινήσουν τα κομμάτια σε συγκεκριμένες περιοχές που απαιτούν τα χέρια και τα μάτια να συνεργαστούν.

7) Δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων

Η τοποθέτηση ενός παζλ μαζί απαιτεί από τα παιδιά να χρησιμοποιούν στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων καθώς αυτά τοποθετούν όλα τα κομμάτια στα σωστά σημεία.

8) Γλώσσα

Μετά την επίλυση ενός παζλ, τα παιδιά συνήθως μιλούν στους γονείς τους για να μάθουν για τη συναρμολογημένη εικόνα που προάγει τις δεξιότητες λεξιλογίου και ομιλίας.

9) Μνήμη

Τα παιδιά επιθυμούν να φτιάξουν το ίδιο παζλ πολλές φορές το  οποίο τους βοηθά να θυμούνται πού πηγαίνουν τα κομμάτια και βελτιώνει τη μνήμη τους.

10) αυτοεκτίμηση

Όταν τα παιδιά λύσουν ένα παζλ, η προσθήκη στη λίστα των επιτευγμάτων τους και γίνεται πιο σίγουρη για τις ικανότητές τους με συνέπεια να αυξάνεται η  αυτοεκτίμηση τους.

11) Κοινωνικές δεξιότητες.

Τα παζλ παρέχουν στα παιδιά έναν χώρο εκμάθησης για να μιλούν και να συνεργάζονται για να συγκεντρώσουν την εικόνα που αναπτύσσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Για όλους αυτούς και άλλους πολλούς λόγους σας προτρέπουμε να εισάγετε το παζλ στην καθημερινότητα του παιδιού σας και να συμβάλλετε και εσείς στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του, με έναν απλό και εύκολο τρόπο!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com