• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Τα διαστημικά ταξίδια του ΚΔΑΠ Kinesis

Μια διαστημική εβδομάδα ολοκληρώθηκε για τις τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Junior και Kinesis Kids Athletics. Αρχικά, αφού γνωρίσαμε περισσότερες πληροφορίες για τη Γη και το ηλιακό μας σύστημα, κατασκευάσαμε σε ένα χαρτόκουτο τον ουρανό και τοποθετήσαμε στη μέση τη Γη μας. Ακόμη κατασκευάσαμε τα δικά μας διαστημόπλοια, από τα οποία ξεπρόβαλαν μικροί αστροναύτες, μόλις αυτά προσγειώθηκαν στον πλανήτη μας.

Ως άλλοι διαστημικοί ήρωες λοιπόν εξερευνήσαμε το γαλαξία μας και αποτυπώσαμε τα όσα είδαμε σε μία ομαδική σύνθεση που διακοσμεί πλέον τη δομή μας. Ακόμη, βλέποντας εκπαιδευτικά βίντεο, ενημερωθήκαμε για τη σειρά με την οποία είναι τοποθετημένοι οι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα και γνωρίσαμε τα ονόματά τους στα αγγλικά. Ολοκληρώσαμε το θέμα αυτό φτιάχνοντας τους δικούς μας πλανήτες στο μάθημα ζωγραφικής με φίλτρα του καφέ, χρώματα και ασημόσκονη.

Στο μάθημα ρομποτικής αναφερθήκαμε στα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. Έτσι, κατασκευάσαμε ρομποτικά αυτοσχέδια λεωφορεία, καθώς και στάσεις λεωφορείων τις οποίες διακοσμήσαμε όπως εμείς επιθυμούσαμε. Στην κατασκευή μας αυτή ο αισθητήρας, όταν αντιλαμβανόταν εμπόδιο σταματούσε, περίμενε να επιβιβαστούν οι επιβάτες και μετά από λίγο ξεκινούσε για την επόμενη στάση.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, κάτι που ενέπνευσε τους μικρούς μας καλλιτέχνες. Τα παιδιά έκοψαν, κόλλησαν, ζωγράφισαν και έγραψαν από ένα μικρό κείμενο σχετικό με την αγκαλιά. Όταν η κατασκευή τους ολοκληρώθηκε είχε σχηματιστεί μια κάρτα η οποία μετατρεπόταν σε μία μεγάλη αγκαλιά.

Επιπλέον μία έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας φίλους αυτή την εβδομάδα αφού στο μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού μας επισκέφθηκε η κ. Μαριαλένα. Μαζί της περάσαμε σε μία ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης, μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας. Με τις οδηγίες της παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας, μπήκαμε σε ρόλους ανθρώπων και ζώων και τελειώσαμε δραματοποιώντας το παραμύθι «Το κάτι άλλο».

Όλη αυτή η δημιουργία μας άνοιξε την όρεξη για κάτι αλμυρό. Έτσι, οι μικροί μας σεφ έφτιαξαν εύκολα λαχταριστά πιτσάκια, από τα οποία δεν έμεινε ούτε ψίχουλο. Ακόμη, αφού έμαθαν μερικές πληροφορίες για την ιστορία της μεξικάνικής τορτίγιας, έφτιαξαν αλμυρά μεσογειακά ρολάκια με λαχανικά, γαλοπούλα και κασέρι.

Κλείσαμε την εβδομάδα μας χαλαρώνοντας στην ώρα της γυμναστικής, κάνοντας ποδήλατο, καθίσματα και τη στάση «κάτω σκύλος», ασκήσεις που βοηθούν στην ενδυνάμωση του κορμού και τη βελτίωση της στάσης του σώματός. Παράλληλα η ομάδα του dance κάνει εντατικές πρόβες ετοιμάζοντας την καινούρια της χορογραφία. Τέλος, αφού γυμναστήκαμε και χορέψαμε, σβήσαμε τα φώτα, φτιάξαμε λαχταριστά ποπ κορν και παρακολουθήσαμε μία χαλαρωτική ταινία στο movie room της δομής μας.

Ενημερωτικό δελτίο