• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Σχολικές τσάντες: επιφέρουν ή όχι αρνητικά αποτελέσματα στην σωματική ανάπτυξη των παιδιών;

«Πολλοί γονείς απευθύνονται σε γιατρό νομίζοντας ότι το παιδί τους ενδεχομένως έχει σκολίωση λόγω βαριάς τσάντας», δηλώνει η Lori Karol, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπεδικών Χειρούργων. Η συγκεκριμένη ειδικός επισημαίνει πως η τσάντα από μόνη της δεν προκαλεί σκολίωση. Παρ’ όλα, αυτά τα σακίδια πλάτης μπορούν να προκαλέσουν πόνο στην πλάτη, τον ώμο και το λαιμό. Αυτό γίνεται στις περιπτώσεις που τα σακίδια είναι πολύ βαριά και κρατώνται για πολλή ώρα. Αυτό, φυσικά δε συνεπάγεται ότι το κάθε παιδί που κρατάει το ίδιο την τσάντα του θα υποστεί σπονδυλική παραμόρφωση.

Πώς θα αποτραπούν οι αρνητικές επιδράσεις της σχολικής τσάντας στην μυοσκελετική ανάπτυξη;

  1. Αγοράστε μία καλή τσάντα:

 Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές σχολικές τσάντες με ανατομική πλάτη.

2. Δύο είναι καλύτερα από ένα.

Παροτρύνετε το παιδί να φοράει την τσάντα και στους δύο ώμους και μην προτιμάτε σακίδια που κρέμονται μόνο από τη μία πλευρά.

3. Μην παραγεμίζετε.

Μια τσάντα γεμάτη με πολλά βιβλία μπορεί να είναι βάρος για το παιδί. Πριν αρχίσετε να τη γεμίζετε, οι ειδικοί συνιστούν οδηγίες για να μετρήσετε το βάρος της. Ειδικοί συνιστούν το βάρος της τσάντας που κουβαλά ένα παιδί να μην ξεπερνά το 15-20% του σωματικού του βάρους.

4. Μοιράστε τα βάρη.

 Όσον αφορά το σχολικό σακίδιο, θα πρέπει τα αντικείμενα να μοιράζονται στις διάφορες θήκες όπως για παράδειγμα το παγουρίνο στην κατάλληλη θήκη, το ίδιο και η κασετίνα, ώστε να κατανέμεται ισομερώς το βάρος. Τολμήστε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και κάποιο επιπλέον μικρότερο τσαντάκι το οποίο θα κρατάει το παιδί στο χέρι και θα ελαφρύνει σε ορισμένο βαθμό το φορτίο της κύριας τσάντας.

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com