• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Ξεκίνησαν τα τηλεμαθήματα του ΚΔΑΠ Kinesis

Τα ΚΔΑΠ Kinesis πάντα ένα βήμα μπροστά πραγματοποίησαν αυτή την εβδομάδα τα πρώτα τους τηλεμαθήματα. Το νέο μας αυτό εγχείρημα ξεκίνησε με τη διαδικτυακή ενημέρωση γονέων και παιδιών σχετικά με τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας της πλατφόρμας στην οποία θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα καθώς και για τον τρόπο διεξαγωγής τους. Η ενεργός συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μελών μας έδειξε έμπρακτα τη στήριξή τους στη νέα αυτή προσπάθεια.

Έτσι, ξεκινήσαμε με το μάθημα της φιλαναγνωσίας το οποίο ήταν αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Γης. Σε αυτό, αφού διαβάσαμε την ιστορία της Δάφνης και του Απόλλωνα, τα παιδιά απάντησαν σε ένα κουίζ σχετικό με την ιστορία, ενώ το μάθημα έκλεισε παίζοντας κρεμάλα. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα δημιουργικής γραφής, στο οποίο τα παιδιά επέλεξαν τυχαία έναν ήρωα, έναν τόπο, ένα αντικείμενο και ένα συναίσθημα και κλήθηκαν να φτιάξουν τις δικές τους φανταστικές ιστορίες.

Στη συνέχεια, στο μάθημα ζωγραφικής τα παιδιά έκαναν ένα ταξίδι στη Γαλλία μαθαίνοντας να ζωγραφίζουν βήμα βήμα τον πύργο του Άιφελ, ενώ έδωσαν και μια νότα άνοιξης στις ζωγραφιές τους συμπληρώνοντας σε αυτές λουλούδια, πεταλούδες και μέλισσες. Το μάθημα της ζωγραφικής ακολούθησε αυτό της γυμναστικής, στο οποίο τα παιδιά με τις οδηγίες της δασκάλας τους μεταμορφώθηκαν σε βαρελάκια, σε βαρκούλες, σε πεταλούδες και σε πυραύλους ενδυναμώνοντας παράλληλα τον κορμό και τους κοιλιακούς τους.

Η εβδομάδα μας έκλεισε με θεατρικό παιχνίδι όπου τα παιδιά προσπάθησαν να μπουν στη θέση ατόμων με προβλήματα όρασης ζωγραφίζοντας με κλειστά μάτια, αλλά και παίζοντας ένα παιχνίδι ακουστικής μνήμης. Τελευταίο μάθημα για αυτή την εβδομάδα το game on όπου τα παιδιά χαλάρωσαν και έπαιξαν θάρρος ή αλήθεια, καθώς και το παιχνίδι «σχήματα» στο οποίο ανάλογα με το σχήμα που έβλεπαν έπρεπε να σχεδιάσουν ένα αντικείμενο του ανάλογου σχήματος.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς και τα παιδιά για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συμμετοχή τους. Συνεχίζουμε την επόμενη εβδομάδα με νέες δραστηριότητες και καινούριες ιδέες. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των e-δραστηριοτήτων στον παρακάτω σύνδεσμο.

Kinesis e-δραστηριότητες

Ενημερωτικό δελτίο