• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Σεμινάριο “Διαχείριση άγχους λόγω κορονοϊού-καραντίνας στα παιδιά”

Η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε αποτελεί πηγή άγχους τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Πως θα μπορούσε αυτό να αντιμετωπίστει;

Σήμερα λοιπόν, Μ. Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των δομών ΚΔΑΠ Kinesis, με θέμα “Διαχείριση άγχους λόγω κορονοϊού-καραντινας στα παιδιά”, με εισηγήτρια την κ. Ρέρα Ειρήνη, παιδοψυχολόγο ΑΠΘ, MSc.

Περισσότεροι από 50 γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για το πρώτο διαδικτυακό αυτό σεμινάριο.
Αρχικά δόθηκαν πιθανοί ορισμοί της έννοιας του “άγχους”, έγινε αναφορά στα διάφορα είδη άγχους που υπάρχουν καθώς και στο πως αυτό εμφανίζεται στα παιδιά και πως τα επηρεάζει. Έπειτα, παρουσιάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης του καθώς και μικρά tip που μπορούν οι γονείς να χρησιμοποιούν ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν το άγχος των παιδιών τους. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση ενός σταθερού προγράμματος από γονείς και παιδιά καθώς και στη δύναμη της θετικής σκέψης και της αισιοδοξίας. Στη συνέχεια οι γονείς είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν τις δικές τους ερωτήσεις, πυροδοτώντας την έναρξη μιας εποικοδομητικής και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας συζήτησης. Η διαδικτυακή μας αυτή συνάντηση έκλεισε με το θετικό μήνυμα ότι “το γέλιο είναι το πιο δυνατό μας όπλο” για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης και με ευχές για ένα Καλό Πάσχα με υγεία και αισιοδοξία!


Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίζεται σε μια ακόμα προσπάθεια μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Ρέρα Ειρήνη για τη άψογη συνεργασία.


Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι η σημερινή διαδικτυακή αυτή συνάντηση ήταν ουσιαστικά και η τελική πρόβα για τα διαδικτυακά μαθήματα και δραστηριότητες που θα ξεκινήσουν οι δομές μας από την Τετάρτη 22 Απριλίου.
Η διοίκηση και το προσωπικό των δομών ΚΔΑΠ Kinesis σας εύχονται ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!

*Η βιντεοσκόπηση του σεμιναρίου θα αναρτηθεί σύντομα και στη σελίδα μας.

Ενημερωτικό δελτίο