• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Πολύχρωμη εβδομάδα με σχήματα στο ΚΔΑΠ Kinesis

Μία πολύχρωμη εβδομάδα μας περίμενε στο ΚΔΑΠ Kinesis την εβδομάδα που μας πέρασε. Δραστηριότητες με χρώματα και σχήματα, κατασκευές και μαγειρέματα. Παίξαμε, μάθαμε και γεμίσαμε πολύχρωμες εμπειρίες.

Εικαστικά με κατασκευή παιχνίδι σχημάτων. Κόψαμε ένα τετράφωνο, ένα τρίγωνο, έναν κύκλο κι ένα ορθογώνιο, τα χρωματίσαμε και στη συνέχεια τα κόψαμε σε διάφορα κομμάτια, δημιουργώντας έτσι ένα παζλ σχημάτων.

Χρώματα και σχήματα και στη μαγειρική. Γεμίσαμε με χρώμα τις δημιουργίες μας. Φτιάξαμε εύκολα κουλουράκια πορτοκαλιού. Αφού φτιάξαμε το ζυμαράκι μας, πλάσαμε μικρά μπαστουνάκια και τα ετοιμάσαμε για ψήσιμο. Όταν ήταν πλέον έτοιμα, τα βουτήξαμε σε λιωμένη χρωματιστή σοκολάτα και τα βάλαμε σε ένα χωνάκι με χρωματιστά σχήματα που φτιάξαμε μόνοι μας.

Το εργαστήριο fimoκατασκευής αυτήν τη φορά έβαλε τα δυνατά του και δημιούργησε ένα μοναδικό κρεμαστό για τον λαιμό. Συνδυάσαμε το ορθογώνιο τον κύκλο και το τετράγωνο, δημιουργήσαμε τρίγωνα και φεγγάρι κόβοντας τα αρχικά σχήματα και voilá. Έτοιμο να στολίσει το λαιμό μας.

Στο μάθημα της ζωγραφικής μιλήσαμε για τον ζωγράφο Paul Klee και τις πολύχρωμες δημιουργίες του. Στη συνέχεια αποτυπώσαμε έναν από τα έργα του, φτιάχνοντας μία εικόνα αποτελούμενη από πολλά σχήματα και χρώματα.

Μία φθινοπωρινή δημιουργία είχε κατά νου η κ. Άννα για το “ράβε-ξήλωνε” στο ΚΔΑΠ Kinesis. Κόψαμε τσόχα σε σχήμα φύλλου και σε χρώμα της αρεσκείας μας, ράψαμε τα δύο κομμάτια περιμετρικά, τα γεμίσαμε κι έπειτα διακοσμήσαμε με πολύχρωμες χάντρες .

Πολύχρωμα πειράματα στο μάθημα “Μικροί Αϊνστάιν”. Αναμείξαμε σε νερό πολύχρωμα χαρτάκια χρωματισμένα με μαρκαδόρο και αφού τα ανακατέψαμε προέκυψαν τα χρώματα που φτιάχνουμε από τα βασικά χρώματα. Στη συνέχεια χρωματίσαμε στο φύλλο εργασίας μας τις πιτσιλιές από τις μίξεις χρωμάτων και τελειώσαμε φτιάχνοντας το δικό μας ουράνιο τόξο.

Η Παρασκευή μας αρέσει λίγο παραπάνω στο ΚΔΑΠ Kinesis γιατί στο πρόγραμμά μας έχουμε “Φτιαξ’ το μόνος σου”. Φτάνοντας στο τέλος της εβδομάδας μας και ολοκληρώνοντας το θέμα μας “Σχήματα & χρώματα” φτιάξαμε το δικό μας domino παιχνίδι με πολύχρωμα σχήματα. Χρωματίσαμε, κόψαμε, πλαστικοποιήσαμε και παίξαμε.

Δε θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμά μας η ρομποτική. Οι μικροί μας ρομποτιστές ακολουθώντας τις οδηγίες κι ενώνοντας κομμάτι κομμάτι έφτασαν στο τελικό αποτέλεσμα κι αφού προγραμμάτισα, έθεσαν σε λειτουργία την ρομποκατασκευή τους.

Η μαγειρική της Παρασκευής στο ΚΔΑΠ Kinesis ήταν διαφορετική· μαγειρέψαμε με τα μάτια δεμένα. Καθώς στις 15 Οκτωβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, θελήσαμε να μπούμε για λίγο στη θέση των ανθρώπων που δε βλέπουν. Σε ζευγαράκια, όπου το ένα παιδί ήταν οδηγός- βοηθός δίνοντας οδηγίες και το άλλο παιδί με δεμένα μάτια εκτελούσε το βήμα, κατορθώσαμε να φέρουμε εις πέρας τη συνταγή μας. Αυτή ήταν αλμυρά muffins. Αφού τα βάλαμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25′, συζητήσαμε πώς μας φάνηκε αυτή η εμπειρία και τονίσαμε τη σημαντικότητα του βοηθού να είναι εύστοχος στις οδηγίες του. Ήταν μια ωραία εμπειρία και ταυτόχρονα η συνταγή μας αποδείχθηκε ότι πέτυχε.

Η πολύχρωμη εβδομάδα μας έφτασε στο τέλος της. Καλό σαββατοκύριακο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας από Δευτέρα να μάθουμε όλοι μαζί τη νέα θεματική μας.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com