• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Όμορφες νοητές εξερευνήσεις στα τηλεμαθήματα του ΚΔΑΠ Kinesis

Μία δημιουργική εβδομάδα τηλεμαθημάτων ξεκίνησε για το Κδαπ Kinesis με τα παιδιά να μαθαίνουν για τις βάσεις και τα οξέα, για το ουράνιο τόξο και για την πυκνότητα κάποιων υγρών μέσα από βιωματικά πειράματα. Έπειτα, στο μάθημα της ρομποτικής, τα παιδιά αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους ηλεκτρονική κινούμενη αφίσα. Έτσι, επέλεξαν τα γράμματα που ήθελαν και τα μορφοποίησαν ώστε να έχουν ποικίλα χρώματα και να εκτελούν διαφορετικές κινήσεις.

Στα εικαστικά τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε μικρούς εξερευνητές φτιάχνοντας τα δικά τους κιάλια, με τα οποία αποφάσισαν να ψάξουν το μαγικό προορισμό στον οποίο θα ήθελαν να ταξιδέψουν. Στη ζωγραφική γνώρισαν την έννοια του βάθους μέσα από τη μίμηση μιας πραγματικής εικόνας από την οπτική γωνία των ματιών τους, ενώ στη μαγειρική, με τη βοήθεια των μαμάδων τους, τα παιδιά έφτιαξαν νόστιμα γλυκά μάφιν μπανάνας.

Στη φιλαναγνωσία τα παιδιά, αφού διάβασαν το παραμύθι «Όμορφη πόλη», ταξίδεψαν νοητά μαζί με την ηρωίδα του στο χωριό του παππού και της γιαγιάς. Στα πλαίσια του παραμυθιού κινήθηκε και το μάθημα της δημιουργικής γραφής, με επίκεντρο αυτή τη φορά τον «κακό λύκο». Τα παιδιά λοιπόν γνώρισαν μία διαφορετική οπτική γωνία διάφορων παραμυθιών και έγραψαν τη δική τους ιστορία με πρωταγωνιστή τον «καλό λύκο». Παράλληλα, στο game on, τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια λέξεων, κουίζ γνώσεων και παιχνίδια συναισθημάτων.

Τέλος από το πρόγραμμά μας δεν έλειπαν οι αγαπημένες αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών. Έτσι, στη γυμναστική τα παιδιά έκανα ασκήσεις κοιλιακών και ραχιαίων ενδυναμώνοντας τον κορμό τους, στο καράτε έμαθαν καινούριες τεχνικές κινήσεις, ενώ στο χορό εμπλούτισαν τη χορογραφία του με νέα βήματα.

Ενημερωτικό δελτίο