• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Οι μέλισσες στο ΚΔΑΠ Kinesis

Η νέα μας βδομάδα μετά τις διακοπές μόλις ξεκίνησε με νέο θέμα συζήτησης και μελέτης, που είναι η αγαπημένη σε όλους μέλισσα. Έτσι εντάξαμε αυτό το θέμα και στο θεατρικό μας παιχνίδι. Μάθαμε παροιμίες με θέμα τη μέλισσα και το μέλι, ενώ γνωρίσαμε τον κύκλο ζωής της και την ανατομία της. Παράλληλα παίξαμε σε αναπαράσταση τη γέννησή της, από ένα αυγό στη μορφή που την γνωρίζουμε όλοι. Τέλος βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα παιχνίδια συνεργασίας. Ανά ομαδούλες, παίξαμε το παιχνίδι με τα μανταλάκια, μιμούμενοι τις εργατικές μελισσούλες, που μαζεύουν με κόπο και αφοσίωση την τροφή τους.

Το «Eco news» έχει γίνει πλέον ένα αγαπημένο μάθημα στο ΚΔΑΠ Kinesis καθώς με τα παιδιά μας κάνουμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Η θεματική μας αυτό το διάστημα αφορά στην ανακύκλωση . Έτσι, σήμερα αφού ξανά θυμηθήκαμε γιατί είναι καλό να κάνουμε ανακύκλωση και ποια υλικά είναι ανακυκλώσιμα, κατασκευάσαμε ένα χειροποίητο παιχνίδι από ανακυκλώσιμα υλικά που το συνδυάσαμε με το θέμα της εβδομάδας, το οποίο είναι οι μέλισσες. Κόψαμε, χρωματίσαμε, κολλήσαμε και τέλος παίξαμε εξασκώντας τον στόχο μας.

Το μάθημα της fimoκατασκευής επέστρεψε και πάλι δυναμικά. Μιας και το θέμα της εβδομάδας μας είναι οι μέλισσες, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι διασκεδαστικό κι αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο την πιο όμορφη και πρωτότυπη τρίλιζα. Ξεκινήσαμε βήμα βήμα ακούγοντας τις οδηγίες της κ. Σοφίας και σταδιακά το δημιούργημά μας έπαιρνε μορφή. Πρώτα πρώτα φτιάξαμε το ταμπλό μας και μετά με υπομονή και προσήλωση φτιάξαμε τα πιόνια μας, μελισσούλες και λουλουδάκια. Μόλις ολοκληρώσαμε την κατασκευή μας, ανυπομονούσαμε να ψηθεί για να ξεκινήσουμε γρήγορα το παιχνίδι.

Με θέμα εβδομάδας τη μέλισσα, στη μαγειρική αδράξαμε την ευκαιρία και φτιάξαμε παραδοσιακά μελοπιτάκια. Με βασικό υλικό το μέλι μας, προσθέσαμε, όλα τα απαραίτητα υλικά, για να δημιουργήσουμε το τέλειο μίγμα μας. Μέλι, λάδι αλεύρι, κανέλα, γάλα και αμύγδαλα ήταν κάποια από τα υλικά μας. Όταν ήταν έτοιμα τα ψήσαμε και το αποτέλεσμα ήταν απλά εκπληκτικό.

Σήμερα σε ένα ακόμη μάθημα ‘γνωρίζω τα αθλήματα’ ασχοληθήκαμε με το βόλεϊ. Μάθαμε τους βασικούς κανόνες, αλλά και τις βασικές θέσεις που πρέπει να έχουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έπειτα ο καθένας από εμάς, έκανε εξάσκηση στις κινήσεις του και αμέσως το match ξεκίνησε. Αμυντικοί επιθετικοί και πασαδόροι, ήταν όλοι πανέτοιμοι στις θέσεις τους, να φέρουν εις πέρας τον αγώνα με σκοπό τη νίκη τους. Ποια ομάδα λέτε να κέρδισε;

Στο ΚΔΑΠ Kinesis ένα ακόμη μάθημα που αγαπούν τα παιδιά είναι το παιχνίδι στα αγγλικά. Εκείνη την ώρα λοιπόν φτιάξαμε μια κατασκευή αφιερωμένη στις μέλισσες. Αρχικά, οι μικροί μας φίλοι έμαθαν τη λεξούλα “bee” κι έπειτα σχεδίασαν και έκοψαν διάφορα κομμάτια και τα κόλλησαν ολοκληρώνοντας την αφίσα.

Η εβδομάδα μας έκλεισε με τον πιο ωραίο τρόπο. Μιας και τη Δευτέρα που είναι πρωτομαγιά δε θα είμαστε στη δομή μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πικ νικ εν όψει αυτής της ημέρας λίγο πιο νωρίς. Στρώσαμε, λοιπόν, τα χαλάκια μας, καθίσαμε σε παρεούλες και η διασκέδαση ξεκίνησε. Για αρχή χορέψαμε κι έπειτα γευτήκαμε τις λιχουδιές που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες. Δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά και το παιχνίδι από τη μέρα μας αλλά και η συζήτηση σχετικά με το γιατί γιορτάζουμε την 1η Μαΐου. Παίξαμε και γελάσαμε μέχρι τελικής πτώσης.

Η νέα εβδομάδα μας επιφυλάσσει νέες περιπέτειες.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com