• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Οι ανοιξιάτικες τηλε-δραστηριότητες του ΚΔΑΠ Kinesis

Άλλη μία εβδομάδα τηλεμαθημάτων του ΚΔΑΠ Kinesis ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τα παιδιά να έχουν εξοικειωθεί πλήρως με αυτά. Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με διάφορα πειράματα στα οποία τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες της επίπλευσης, της βύθισης και της μαγνητικής έλξης. Στη συνέχεια, στη ρομποτική τα παιδιά έφτιαξαν το δικό τους παιχνίδι. Επέλεξαν το χαρακτήρα του παιχνιδιού τους, τον Dot, τα ιπτάμενα αντικείμενα τα οποία έπρεπε να μαζέψει και τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσει, τον προγραμμάτισαν και ήταν έτοιμοι να παίξουν.

Στα εικαστικά τα παιδιά έκοψαν, κόλλησαν και χρωμάτισαν χαρτιά σε κόκκινο και μαύρο χρώμα φτιάχνοντας μια όμορφη πασχαλίτσα. Στη μαγειρική έβαλαν όλη τους την τέχνη αλλά και πολλή σοκολάτα και έφτιαξαν πεντανόστιμα τρουφάκια, ενώ στη φιλαναγνωσία, αφού διάβασαν το γνωστό παραμύθι «Η Πουπού και η Καρλότα», έπαιξαν κρεμάλα με λέξεις που ήταν κρυμμένες μέσα σε αυτό.

Επιπλέον, στο θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά, μέσα από τρία παιχνίδια, αναπαράστησαν διάφορα συναισθήματα και διάφορα επαγγέλματα. Στη δημιουργική γραφή επικεντρωθήκαν στον ήρωα μιας ιστορίας, έμαθαν έναν εύκολο τρόπο για να τον περιγράψουν και δημιούργησαν το δικό μας χαρακτήρα. Ακόμη στη ζωγραφική ήρθαν σε επαφή με μία καινούρια τεχνική, το patchwork, στην οποία τα παιδιά χώρισαν το χαρτί σε τετράγωνα, τα χρωμάτισαν και ζωγράφισαν μέσα σε αυτά γεωμετρικά σχήματα.

Στη γυμναστική τα παιδιά έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης της μέσης και των ποδιών, ενώ στο χορό έμαθαν μία καινούρια μοντέρνα χορογραφία. Τέλος, η εβδομάδα μας έκλεισε με το game on, στο οποίο τα παιδιά έπαιξαν πολύχρωμο bingo και ένα ανοιξιάτικο παιχνίδι μνήμης. Έτσι είναι έτοιμα να υποδεχθούν το Σαββατοκύριακο γεμάτα χαρά και ενθουσιασμό.

Ενημερωτικό δελτίο