• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Οι 4 εποχές του ΚΔΑΠ Kinesis

Η καινούρια εβδομαδιαία μας θεματική στο ΚΔΑΠ Kinesis ακούει στο όνομα “4 Εποχές”.

Έτσι την ώρα της ζωγραφικής, αφού συζητήσαμε για την εναλλαγή των εποχών αλλά και ποιοι μήνες ανήκουν στην κάθε εποχή ζωγραφίσαμε ένα μικρό πορτρέτο. Δημιουργήσαμε το γρασίδι κι έπειτα τους τέσσερις κορμούς δέντρων που το καθένα το “ντύσαμε” με διαφορετικό χρώμα και αντιπροσώπευσε μία εποχή. Μία δεύτερη ζωγραφική περίμενε σχετική με το θέμα, όμως προτού δημιουργήσουμε τη ζωγραφιά μας μιλήσαμε για την τεχνική του πουαντιγισμού.

Μιας που η θεματική μας ενότητα είναι οι “4 Εποχές” αποφασίσαμε την ώρα των εικαστικών να φτιάξουμε ένα τοπίο που να περιλαμβάνει και τις τέσσερις εποχές. Κόψαμε και κολλήσαμε κομμάτια αντιπροσωπευτικά της κάθε εποχής, προσθέσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και η κατασκευή μας έτοιμη!

Τι πιο νόστιμο από μία ζεστή πίτσα; Αυτό λοιπόν φτιάξαμε στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα της μαγειρικής. Ρίξαμε τα υλικά μας στο μπολ, ανακατέψαμε και ζυμώσαμε. Μόλις το ζυμαράκι μας ήταν εύπλαστο το μοιράσαμε σε όλους τους μικρούς μάγειρες και ο καθένας έφτιαξε τη δική του σκεπαστή πίτσα. Ανοίξαμε το ζυμάρι μας, βάλαμε σάλτσα, κασέρι και σαλάμι, τυλίξαμε κι έτοιμο για ψήσιμο. Το ΚΔΑΠ μας μοσχομύρισε και ανυπομονούσαμε να γευτούμε τη νοστιμιά μας!

Οι μικροί δημιουργοί του ΚΔΑΠ Kinesis δεν έβλεπαν την ώρα για το αγαπημένο “Κόψε-ράψε”. Σε αυτό το μάθημα έφτιαξαν ένα μπρελόκ με θέμα μία από τις 4 εποχές . Μιας και ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου, κόψαμε ένα σύννεφο από τσόχα περιμένοντας τα πρωτοβρόχια και προσθέσαμε χάντρες πορτοκαλί και λαχανί καθώς τα φύλλα τα βλέπουμε σε αυτές τις αποχρώσεις. Προσθέσαμε τις τελευταίες πινελιές κι έτοιμο για διακόσμηση!

Άλλο ένα μάθημα εικαστικών ολοκληρώθηκε! Αυτήν τη φορά τα παιδιά μας έκοψαν και κόλλησαν προκύπτοντας ένα τρισδιάστατο δέντρο απεικονίζοντας τις 4 εποχές.

Η 9η Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών. Κλείσαμε, λοιπόν, την εβδομάδα μας ασχολούμενοι με την ημέρα αυτή. Την ώρα των εικαστικών συζητήσαμε και μάθαμε σχετικά με το θέμα. Έπειτα, φτιάξαμε ένα βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών με τα απαραίτητα που πρέπει να έχει. την ώρα της ζωγραφικής μάθαμε μερικά χρήσιμα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και στη συνέχεια προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε το εικονίδιο κάθε αριθμού. Έτσι, ξέρουμε τώρα πώς πρέπει να φερθούμε αν παρουσιαστεί ανάγκη.

Η εβδομάδα μας ολοκληρώθηκε, η καλοκαιρινή μας σεζόν έφτασε στο τέλος κι εμείς σας περιμένουμε από Δευτέρα στο χειμερινό μας πλέον ωράριο, 13.30-22.00.

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com