• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

O τρύγος του ΚΔΑΠ Kinesis

Η θεματική μας εβδομάδα αφορούσε στο θέμα του “Τρύγου” . Αφού συζητήσαμε με τα παιδιά μας στο ΚΔΑΠ Kinesis για τη διαδικασία του τρύγου, τις ποικιλίες του σταφυλιού αλλά και τι παίρνουμε από το σταφύλι προχωρήσαμε στην κατασκευή μας. Κολλήσαμε κλαδάκια σε σχήμα αμπελιού, κόψαμε φύλλα από τσόχα και ύφασμα και για ρώγες σταφυλιού χρησιμοποιήσαμε φασόλια, τα οποία χρωματίσαμε σε πράσινο χρώμα. Τα τοποθετήσαμε στη βάση μας και έτοιμο το καδράκι μας!

Με αφορμή το θέμα της εβδομάδα, οι μικροί μας σεφ την ώρα της μαγειρικής έφτιαξαν νόστιμα μουστοκούλουρα. Ακολουθήσαμε κατά γράμμα την συνταγή και μέσα σε λίγη ώρα ήμασταν έτοιμοι να γευτούμε το αποτέλεσμα!  

Άλλη μία κατασκευή ολοκλήρωσαν οι καλλιτέχνες του ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα των εικαστικών⸱ δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο σταφύλι. Αρχικά, οι μικροί μας φίλοι σχεδίασαν και έκοψαν κυκλικά μωβ κομμάτια, τα κόλλησαν μεταξύ τους και σιγά σιγά το τρισδιάστατο σταφύλι άρχισε να παίρνει μορφή!

Στη δεύτερη μαγειρική της εβδομάδας οι μικροί μας σεφ δημιούργησαν και πάλι! Φτιάξαμε λαχταριστά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα. Αρχικά βράσαμε τα φύλλα, ετοιμάσαμε τη γέμιση και ξεκινήσαμε. Ανοίξαμε τα φύλλα μας, βάλαμε μία κουταλιά ρυζιού και τυλίξαμε. Τα τοποθετήσαμε προσεκτικά στην κατσαρόλα, προσθέσαμε λίγο νερό και τα σκεπάσαμε με ένα πιάτο. Σε λίγη ώρα ήταν έτοιμα και μοσχομυριστά!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας που είναι την 1η Οκτωβρίου, στο μάθημα fimoκατασκευής, φτιάξαμε ένα μπρελόκ για να το δωρίσουμε στον παππού μας. Πλάσαμε τα κομμάτια μας, δώσαμε σχήμα, διακοσμήσαμε και αφού το ψήσαμε για 25′, ήταν έτοιμο να το συσκευάσουμε! Το επόμενο μάθημα θα είναι αφιερωμένο στη γιαγιά!

Και την ώρα των εικαστικών την αφιερώσαμε στο να φτιάξαμε ένα μικρό καδράκι-δώρο για τον παππού και τη γιαγιά! Κόψαμε εφημερίδα, που τη χρησιμοποιήσαμε για τα ρούχα τους, προσθέσαμε προσωπάκι με βαμβάκι για μαλλιά και φρύδια, διακοσμήσαμε κι έτοιμο το δώρο για τον γλυκό παππού μας και τη γλυκιά γιαγιά μας! Σας αγαπάμε πολύ!

Η δημιουργική εβδομάδα μας ολοκληρώθηκε, μαθαίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία του τρύγου αλλά δείξαμε και την αγάπη μας στον παππού κα τη γιαγιά. Τι θα μάθουμε την καινούρια εβδομάδα άραγε;

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com