• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Ο Καραγκιόζης και η άνοιξη επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ Kinesis

Η 28η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στο Θέατρο Σκιών. Έτσι κι εμείς στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα των εικαστικών συζητήσαμε γύρω από αυτό το θέμα. Μάθαμε τι ακριβώς είναι αυτό το θέατρο, σε τι διαφέρει από το απλό θέατρο και ποιοι είναι οι χαρακτήρες του • φτιάξαμε την κορυφαία και πιο γνωστή φιγούρα του θεάτρου σκιών που δεν είναι άλλη από τη φιγούρα του Καραγκιόζη και ένα αυτοσχέδιο θέατρο σκιών! Με αυτή μας τη δημιουργία είδαμε πώς περίπου λειτουργεί και πώς στέκονται οι φιγούρες στη σκηνή.

Το μενού των μικρών σεφ γι’ αυτήν την εβδομάδα έγραφε “Κολοκυθοκεφτέδες”! Έπλεναν χέρια, συγκέντρωσαν υλικά και σκεύη και ξεκίνησαν δουλειά. Έτριψαν τα κολοκύθια, έκοψαν κρεμμύδι, μαϊντανό και δυόσμο και ένωσαν τα υλικά προσθέτοντας, αλεύρι, τριμμένη φρυγανιά και λίγο τυρί. Μόλις έγινε το μείγμα ομοιογενές, άρχισαν να πλάθουν μπαλάκια, τα τοποθέτησαν στο ταψί και τα έψησαν για 25′ στους 200 βαθμούς. Ζεστοί ζεστοί όπως βγήκαν από τον φούρνο δεν έμενε τίποτα άλλο από το να τους γευτούν οι μικροί μας μάγειρες! Μία διαφορετική συνταγή, λοιπόν, δοκιμάσαν και πέτυχε!

Έφτασε η Τρίτη και μόλις το ρολόι έδειξε 7, τα παιδιά μας πήραν τις θέσεις τους και έστησαν τις σκακιέρες με τα πιόνια τους. Αφού έχουν εξασκηθεί σε κινήσεις άμυνας κι επίθεσης σε αυτό το μάθημα επιχείρησαν μία διαφορετική παρτίδα• γίνανε μικρές ομάδες με κοινό αντίπαλο, τον κ. Αχιλλέα. Μέχρι ο κύριος να περάσει από όλες τις σκακιέρες και να κάνει την κίνησή του, τα παιδιά είχαν τον χρόνο να σκεφτούν τη δική τους κίνηση. Στο τέλος συζήτησαν τα λάθη τους, ώστε να μην τα επαναλάβουν.

Την ώρα της ζωγραφικής οι μικροί μας ζωγράφοι δημιούργησαν τοπίο με πεταλούδες. Τις πεταλούδες τις δημιούργησαν με έναν διαφορετικό τρόπο. Σε ένα απλό σφουγγαράκι πιάτων τοποθετήσαμε δύο λαστιχάκια, ένα οριζόντια κι ένα κάθετα. Στη συνέχεια το βουτήξαμε σε ένα πιάτο, το οποίο είχε αναμειγμένα χρώματα τέμπερες και το αποτυπώσανε στο χαρτί μας, δημιουργώντας τις πιο πολύχρωμες πεταλούδες!

Ήρθε η σειρά για το ‘Φτιαξ’ το μόνος σου’. Σε αυτό το μάθημα κατασκευάσαμε ανοιξιάτικα βαζάκια! Αρχικά, τυλίξαμε με σπάγκο το στόμιο του βάζου και στη συνέχει με τη βοήθεια της μπατονέτας δημιουργήσαμε μικρά λουλούδια. Η ανοιξιάτικη κατασκευή μας είναι έτοιμη να διακοσμήσει τη βεράντα μας!

Στο μάθημα κηπουρικής του ΚΔΑΠ Kinesis παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό βίντεο στο οποίο μάθαμε για την καλλιέργεια της φράουλας. Στη συνέχεια διαβάσαμε ένα αίνιγμα που η απάντηση δεν ήταν άλλη από τη λέξη φράουλα αλλά κόψαμε και μία στη μέση για να παρατηρήσουμε το εσωτερικό της. Τέλος, συσκευάσαμε μία φραουλίτσα, ώστε να την πάρει το κάθε παιδί μαζί του.

Η εβδομάδα μας ολοκληρώθηκε με το αγαπημένο μάθημα της ρομποτικής. Σειρά για κατασκευή είχε μία μηχανή. Βήμα βήμα κατασκευάσαμε τη ρομποτική μας μηχανή και τη ρυθμίσαμε ώστε να κινείται.

Η εβδομάδα μας ήταν γεμάτη δημιουργίες! Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η επόμενη; Καλό σαββατοκύριακο από εμάς και ραντεβού ξανά από Δευτέρα!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com