• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Μουσικές καλοκαιρινές δημιουργίες

    Το καλοκαίρι έχει μπει πλέον για τα καλά και οι δραστηριότητες μας στα ΚΔΑΠ Kinesis for kids και Kinesis for juniors δε θα μπορούσαν παρά να ακολουθούν τους ρυθμούς της εποχής. Έτσι, πρώτος στόχος μας ήταν να διακοσμήσουμε το χώρο μας, γι’ αυτό και την ώρα των εικαστικών εμπνευστήκαμε από τη θάλασσα και το βυθό της, φτιάχνοντας μια μικρογραφία της με ψάρια, χταπόδια, μέδουσες και άλλα θαλασσινά.

Αφού διακοσμήσαμε το χώρο μας είχε έρθει η ώρα να διακοσμήσουμε και τα δωμάτιά μας. Αυτό το κάναμε με ποικίλες ατομικές καλοκαιρινές κατασκευές, όπως μία γυάλα με ψαράκια, ένα τρισδιάστατο καράβι που παλεύει με τα κύματα και μικρά καλοκαιρινά καδράκια, φτιαγμένα με ποτήρια από φελιζόλ καλαμάκια, χαρτόνια και τέμπερες.

Με αφορμή την καλοκαιρινή μας αυτή διάθεση αφιερώσαμε το μάθημα των αγγλικών στο αγαπημένο στα παιδιά τραγούδι baby shark, μαθαίνοντας καινούριες λέξεις χορεύοντας. Παράλληλα στη δημιουργική γραφή συνδυάσαμε ένα κουμπί, ένα βιβλίο, μια γοργόνα και έναν αστερία και ταξιδέψαμε μαζί τους σε μέρη εξωτικά.

Και επειδή καλοκαίρι χωρίς μουσική δε γίνεται, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας μουσικά όργανα και να δημιουργήσουμε το δικό μας ξεχωριστό συγκρότημα! Ξεκινήσαμε με την κατασκευή ενός πιάνου και συνεχίσαμε με μια κιθάρα, ένα ακορντεόν και δυο μαράκες για να ολοκληρώσουμε τη μουσική μας γωνιά.

Εκτός όμως από όρεξη για μουσική άνοιξε και η όρεξή μας για μαγειρική. Έτσι το μενού μας περιελάμβανε διαφόρων ειδών μπισκότα. Μπισκότα γλυκά, μπισκότα αλμυρά αλλά και μπισκότα βρώμης, μας έδιναν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουμε της καλλιτεχνικές μας δημιουργίες.

Αναζητώντας λοιπόν τρόπους για να δροσιστούμε σε αυτές τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες που διανύουμε, αποφασίσαμε στο μάθημα ρομποτικής να φτιάξουμε τους δικούς μας ανεμιστήρες. Μάλιστα για να είμαστε σίγουροι ότι θα μας δροσίζουν ακόμα και τις πιο ζεστές καλοκαιρινές μέρες τους προγραμματίσαμε να δουλεύουν σε τρεις διαφορετικές ταχύτητες.

Τέλος, τι καλύτερο για να δροσιστούμε από μια βουτιά στην πισίνα! Ξεκίνησαν λοιπόν τα καλοκαιρινά τμήματα εκμάθησης κολύμβησης των δομών μας και τα μικρά μας ψαράκια γεμάτα ενθουσιασμό φόρεσαν τα μαγιό τους και μας επισκέφθηκαν για μια ώρα εκμάθησης αλλά και διασκέδασης καθώς για τα παιδιά η επαφή με το νερό αποτελεί έναν κατεξοχήν τρόπο διασκέδασης και παιχνιδιού. Έτσι και εμείς ξεκινώντας κάναμε πράξη βασικές ασκήσεις με σκοπό την άμεση εξοικείωση των παιδιών μας με το υγρό στοιχείο, έτσι ώστε βήμα βήμα να μάθουμε να κολυμπάμε σωστά. Βέβαια πέρα από την κολύμβηση ως μέσο άσκησης η ενασχόληση με αυτή είναι αδιαμφισβήτητα ευχάριστη, εκτονωτική, αγχολυτική και αυξάνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών μας, καθιστώντας το έργο των προπονητών μας απολύτως ουσιώδες!

Ενημερωτικό δελτίο