• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Μία εβδομάδα γεμάτη πασχαλινά παιχνίδια και κατασκευές στο ΚΔΑΠ Kinesis

Η εβδομάδα μας ήταν αφιερωμένη στις πασχαλινές δραστηριότητες! Την ώρα της ζωγραφικής σχεδιάσαμε κοτούλες βήμα βήμα, τις χρωματίσαμε και προσθέσαμε άχυρο, κλαδάκια και καλαμπόκι.

Στα εικαστικά πολλά κουνελάκια ξεπρόβαλαν και όλα μαζί δημιούργησαν μία πασχαλινή γιρλάντα. Αφού τα παιδιά έκοψαν προσεκτικά τα κουνελάκια, έφτιαξαν μόνα τους τις ουρίτσες από λευκό μαλλί και τα κολλήσαμε στο σχοινάκι.

Πρώτη πασχαλινή έκπληξη την Τρίτη! Η ώρα έδειξε 6 και τα μικρά μας κουνελάκια στο ΚΔΑΠ Kinesis μπήκαν στη δράση! Φόρεσαν τα αυτάκια τους, χωρίστηκαν σε ισάριθμες ομάδες και το παιχνίδι ξεκίνησε! Στόχος του πρώτου παιχνιδιού ήταν να προσπαθήσουν να στερεώσουν στον αρχηγό της ομάδας όσα περισσότερα μανταλάκια και πασχαλινά αυγά μπορούν. Νικήτρια ομάδα αυτή που θα κατάφερνε να σταθεροποιήσει τα πιο πολλά. Το επόμενο παιχνίδι απαιτούσε συγκέντρωση και ισορροπία και απαραίτητο αξεσουάρ ένα αυγό κι ένα κουταλάκι. Στόχος αυτήν τη φορά να περάσει το αυγό στην απέναντι πλευρά, ισορροπώντας το παιδί πάνω στη δοκό.

Ιδιαίτερο χαρακτήρα είχε το μάθημα του “Φτιαξ’ το μόνος σου” αυτής της εβδομάδας, καθώς φτιάξαμε με τα παιδιά μας τις καθιερωμένες μας λαμπάδες με την τεχνική του ντεκουπάζ! Με πολύ προσοχή τα μικρά μας ακούσανε τις οδηγίες και ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Έπειτα επιλέξαμε τις χαρτοπετσέτες με το σχέδιο που θέλαμε για να διακοσμήσουμε το κερί μας και στη συνέχεια βάλαμε κόλλα στα σημεία που θέλαμε να τοποθετήσουμε τη χαρτοπετσέτα. Προσθέσαμε τις τελευταίες πινελιές, κορδέλες και χάντρες και οι μοναδικές και πρωτότυπες λαμπάδες μας ήταν έτοιμες!

Στην ώρα της αγαπημένης μας ρομποτικής οι ρομποτιστές μας έφτιαξαν βήμα βήμα ένα ποδηλάτη με το ποδήλατό του. Ρύθμισαν την κατασκευή τους να κινείται σε συγκεκριμένο χρόνο και να σταματά και έπειτα αποσυναρμολόγησαν.

Η γεμάτη εβδομάδας μας έφτασε στο τέλος της με  πηλινοκατασκευές⸱ χρώματα, κορδέλες, χάντρες και χρυσόσκονες ήταν μερικά από τα υλικά που χρησιμοποίησαν τα παιδιά μας για τη διακόσμηση του πήλινου αυγού τους. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής ήρθε η πολυαναμενόμενη στιγμή, η στιγμή για ” Το κυνήγι του κρυμμένου σοκολατοθησαυρού”. Κουνελάκια και πασχαλίτσες ξεχύθηκαν στη δομή μας και ξεκίνησε η εύρεση του θησαυρού. Ένα κουνελάκι και μία πασχαλίτσα τρέχανε κάθε φορά σε συγκεκριμένο χρόνο και προσπαθούσαν να βρουν και να φέρουν όσες περισσότερες σοκολάτες μπορούσαν αφού είχαν ολοκληρώσει μια σειρά από δοκιμασίες. Στο τέλος του παιχνιδιού ο θησαυρός μοιράστηκε ανάμεσα στους παίκτες της κάθε ομάδας! Όμως υπήρχε και συνέχεια. Βάλαμε τις μαγειρικές μας ποδιές και ξεκινήσαμε ζύμωμα. Με πασχαλινά κουπάτ κόψαμε μπισκότα κι αφού ψήθηκαν τα “ντύσαμε” με ζαχαρόπαστα. Η ανταπόδοση της ημέρας; Χαρούμενες κι ενθουσιασμένες φατσούλες!

Καλό σαββατοκύριακο από εμάς και μην ξεχνάτε…σας περιμένουμε και τη Μ. Εβδομάδα για περισσότερο παιχνίδι και δημιουργίες!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com