• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Μια δημιουργική εβδομάδα για το ΚΔΑΠ Kinesis

Μία ακόμη δημιουργική εβδομάδα πέρασε για το ΚΔΑΠ Kinesis. Οι μικροί μας μαθητές ήρθαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό για να περάσουν εποικοδομητικά τις ελεύθερες ώρες τους στις δύο δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for kids και ΚΔΑΠ Kinesis for Junior.

Στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids η εβδομάδα ξεκίνησε με δραστηριότητες αφιερωμένες στο Halloween. Κάθε χρόνο το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου παράξενα και τρομακτικά πράγματα, φωτισμένες κολοκύθες, μάγισσες, και νυχτερίδες κάνουν την εμφάνισή τους. Έτσι, την ώρα των εικαστικών, αφού συζητήσαμε για τη σημασία της συγκεκριμένης γιορτής και εντοπίσαμε ομοιότητες και διαφορές με τις ελληνικές απόκριες, αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε τα δικά μας “τρομακτικά” φαναράκια, μάγισσες και νυχτερίδες. Η ώρα της μαγειρικής κινήθηκε και αυτή στο ίδιο μοτίβο, καθώς τα παιδιά δημιούργησαν μπισκότα με “τρομακτικά” πρόσωπα.

Η 31η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί, επίσης, ως η παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης. Γι’ αυτό το λόγο, στο μάθημα της φιλαναγνωσίας διαβάσαμε την περιπέτεια του μικρού Ηλία στο χωριό του μπαρμπα-Ευρούλη και παρακολουθήσαμε το γνωστό μύθο του Αισώπου “Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας”, ώστε να κατανοήσουμε την σημασία της αποταμίευσης. Έπειτα, κατασκευάσαμε τους δικούς μας ευφάνταστους κουμπαράδες σε σχήμα καμηλοπάρδαλης και γουρουνιού.

Τα μαθήματα της δημιουργικής γραφής και της ρομποτικής είχαν αυτή την εβδομάδα σαν κεντρικό θέμα τους τη συνεργασία. Έτσι, τα παιδιά την ώρα της δημιουργικής γραφής συνεργάστηκαν φτιάχνοντάς τους δικούς τους κανόνες συμπεριφοράς και διακοσμώντας το χώρο με αυτούς. Αντίστοιχα, την ώρα της ρομποτικής τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και κατασκεύασαν μεγαλόσωμους γορίλες, τους οποίους τοποθέτησαν στο φυσικό τους περιβάλλον και τους έδωσαν ζωή και κίνηση.

Τέλος, η μουσική και ο χορός, όπως κάθε εβδομάδα, είχαν κεντρικό ρόλο. Η μουσική έχει την ιδιότητα να κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα πιο ευχάριστη, ενώ ο χορός δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να αναπτυχθεί ως ολότητα. Έτσι, στο μάθημα της μουσικοκινητικής τα παιδιά τραγούδησαν και έπαιξαν μουσικά παιχνίδια, ενώ στο μάθημα της Zumba χόρεψαν στο ρυθμό των αγαπημένων τους χορογραφιών.

Η εβδομάδα στο ΚΔΑΠ Kinesis for Junior κύλησε επίσης ευχάριστα και διασκεδαστικά, έχοντας και εδώ ως κεντρικό θέμα το Halloween. Στολίσαμε το χώρο μας με κατασκευές και κηροπήγια που φτιάξαμε, ζωγραφίσαμε τα προσωπάκια μας με κολοκύθες και ιστούς αράχνης, ενώ την ώρα της ζωγραφικής δημιουργήσαμε καδράκια με μάγισσες, έχοντας σαν βάση το σχήμα από τα χεριά μας.

Επιπλέον, στο πνεύμα της παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης, την ώρα του Virtual Education, τα παιδιά αφού είδαν εκπαιδευτικά βίντεο, συζήτησαν για τη σημασία της αποταμίευσης, ανταλλάσσοντας απόψεις. Στη συνέχεια,  κατασκεύασαν κουμπαράδες σε σχήμα βατράχου με ποτηράκια και χαρτόνι, αποφασίζοντας ομόφωνα πως αν κατάφερναν να συγκεντρώσουν χρήματα, θα τα διέθεταν για ανθρωπιστικό σκοπό. Εκτός, όμως, από την αποταμίευση, το Καράτε ήταν κάτι ακόμη που κέντρισε την προσοχή και το ενδιαφέρον  των μικρών μας φίλων, οι οποίοι εξασκήθηκαν, σε ζευγάρια, στις  τεχνικές που ήδη έχουν διδαχθεί, δημιουργώντας ένα πολύ εντυπωσιακό, από άποψη τεχνογνωσίας, αποτέλεσμα.

Η εβδομάδα συνεχίστηκε με αθλητικές κυρίως δραστηριότητες. Την ώρα του Dance τα παιδιά κινήθηκαν στο ρυθμό χορογραφιών αφιερωμένων στα Χριστούγεννα, καθώς οι προετοιμασίες για το χορευτικό event μας έχουν ήδη να ξεκινήσει. Αργότερα, την παράσταση έκλεψαν τα αστεράκια της Ενόργανης, τα οποία εργάστηκαν σκληρά και έλαμψαν με την  ευλυγισία και τις συντονισμένες κινήσεις τους. Παράλληλα, στο μάθημα της Ρομποτικής εκτοξευτήκαμε στο διάστημα, μεταμορφώνοντας το ρομποτάκι μας σε διαστημόπλοιο, ξεκινώντας ένα μαγικό ταξίδι ανάμεσα στη Σελήνη και στη Γη, το οποίο οι ίδιοι οι μαθητές σχεδίασαν και προγραμμάτισαν. Η εβδομάδα έκλεισε με χαρά, τραγούδι και μουσική, δημιουργώντας αυτοσχέδιες μαράκες με χρωματιστές κορδέλες, χαρτόνια, φακές και φτιάχνοντας τη δική μας μοναδική ορχήστρα.

Ενημερωτικό δελτίο