• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Μέλισσες και Ινδιάνοι επισκέφθηκαν τα ΚΔΑΠ Kinesis

Γεμάτη νέες θεματικές ενότητες ήταν και αυτή η εβδομάδα για τις τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Juniors και Kinesis Kids Athletics. Αρχικά, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις μέλισσες και μέσω εκπαιδευτικών βίντεο να μάθουμε για τον κύκλο ζωής τους. Στη συνέχεια, στα εικαστικά και στη ζωγραφική τα παιδιά έφτιαξαν κατασκευές, όπως την κυψέλη που ζουν οι μέλισσες και φυσικά την παραγωγή μελιού. Από τις κατασκευές δεν θα μπορούσαν να λείπουν η Μάγια η μέλισσα παρέα με τον φίλο της Βιλυ. Η θεματική ενότητα ολοκληρώθηκε με ένα θεατρικό παιχνίδι, όπου τα παιδιά μέσω παντομίμας προσπάθησαν να δώσουν στους υπόλοιπους να καταλάβουν τα στάδια παραγωγής μελιού.

Ακόμα μία θεματική ενότητα που φιλοξενήσαμε ήταν αυτή της ανακύκλωσης. Τα παιδιά παρακολούθησαν πρώτα ένα εκπαιδευτικό βίντεο για τη σημασία που έχει η ανακύκλωση για τον πλανήτη Γη και στη συνέχεια έφτιαξαν μια κατασκευή για να συλλέγουν καπάκια, συνειδητοποιώντας τη σημασία της συλλογής τους για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Το θέμα της ανακύκλωσης συνεχίστηκε και στο μάθημα της ζωγραφικής, με τα παιδιά να φτιάχνουν μια αφίσα με την τεχνική του κολάζ, κολλώντας διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά και κάδους ανακύκλωσης.

Η τελευταία ενότητα με την οποία ασχοληθήκαμε είχε θέμα τους Ινδιάνους. Αφού πρώτα συζητήσαμε για τον πολιτισμό τους, στη συνέχεια ταξιδέψαμε μέσω του παραμυθιού «Ονειροπαγίδα», ενώ η μέρα ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να φτιάχνουν τη δική τους ονειροπαγίδα.

Από το πρόγραμμα μας δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αθλητικές δραστηριότητες. Στο αγαπημένο μας Survivor, τα παιδιά έπαιξαν ομαδικά αθλήματα μέσα από πίστες αγωνισμάτων. Στο καράτε εφαρμόσαμε νέες τεχνικές αυτοάμυνας, ενώ στο Dance μάθαμε νέες καλοκαιρινές χορογραφίες. Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με ένα μάθημα κηπουρικής, με τον αγαπημένο τρόπο, που ξέρουμε από μικρά παιδιά, το ποτήρι και το βαμβάκι, ενώ στο τέλος της ημέρας μια έκπληξη περίμενε τα παιδιά. Ένα πικ νικ στην καταπράσινη αυλή μας. Τα παιδιά αφού γευμάτισαν το κολατσιό τους, στη συνέχεια διασκέδασαν με χορό και παιχνίδι.

Ενημερωτικό δελτίο