• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Μεγάλη Eβδομάδα, μεγάλες πασχαλινές δραστηριότητες στα ΚΔΑΠ Kinesis

   Καθώς οι μέρες προς το Πάσχα πλησιάζουν οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for kids και Kinesis for Juniors, επικεντρώνονται σε αυτό. Ξεκινήσαμε λοιπόν τη Μεγάλη Εβδομάδα μιλώντας για αυτές τις άγιες μέρες. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στα παιδιά μας τα γεγονότα του Μυστικού δείπνου, γι’ αυτό και ζωγραφίσαμε μία εικόνα του και κολλήσαμε περιμετρικά ξυλάκια φτιάχνοντας μια εκκλησία.

Συνεχίσαμε φτιάχνοντας πρωτότυπες ατομικές πασχαλινές κάρτες, τις οποίες γεμίσαμε με ευχές για ένα καλό Πάσχα, αλλά και ένα πασχαλινό καλαθάκι με σκοπό να τοποθετήσουμε τα αυγά που θα βάψουμε τη Μεγάλη Πέμπτη. Επιπλέον, η πασχαλινή λαμπάδα, ένα έθιμο του οποίου οι ρίζες χάνονται στα βάθη των αιώνων, δε θα μπορούσε να λείπει από τις δημιουργίες μας. Δώσαμε λοιπόν στους μικρούς μας καλλιτέχνες απλές λαμπάδες και μερικά άλλα υλικά και τους ζητήσαμε να τις διακοσμήσουν όπως ήθελαν. Φυσικά τα αποτελέσματα μας άφησαν όλους άφωνους αφού η φαντασία των παιδιών είναι αστείρευτη και η δημιουργικότητα τους μοναδική!

Γιορτή χωρίς έθιμα όμως γίνεται; Όχι φυσικά. Γι’ αυτό και στο μάθημα μαγειρικής σηκώσαμε τα μανίκια και ζυμώσαμε τα δικά μας τσουρέκια. Αφού συζητήσαμε για το έθιμο αυτό, συγκεντρώσαμε τα υλικά μας, τα οποία είναι φυσικά χορηγία των Ελληνικών Μάρκετ, και ξεκινήσαμε με χαρά. Οι μικροί μας σεφ ζύμωσαν με ζήλο και σχημάτισαν αφράτες πλεξούδες, έτοιμες να ψηθούν. Τα τσουρεκάκια μας μπήκαν στο φούρνο και γρήγορα η μυρωδιά τους ξεχύθηκε στη δομή μας.

Ένα από τα μεγαλύτερα έθιμα τη περίοδο του Πάσχα είναι φυσικά και το καθιερωμένο βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη. Έτσι, και εμείς βάψαμε τα αυγά μας κόκκινα χρησιμοποιώντας δύο πρωτότυπες τεχνικές. Κάποια από αυτά τα βάψαμε με τέμπερες ώστε να μοιάζουν με πασχαλίτσες, ενώ κάποια άλλα τα ζωγραφίσαμε χρησιμοποιώντας λαδοπαστέλ. Έπειτα, τα βουτήξαμε σε κόκκινη βαφή, μια τεχνική που μας εντυπωσίασε αφού οι ζωγραφιές μας δεν αλλοιώθηκαν καθόλου. Παράλληλα κατασκευάσαμε τα δικά μας χειροποίητα καλαθάκια τα οποία γεμίσαμε με τα αυγά μας.

Τέλος, η διεύθυνση και το προσωπικό των ΚΔΑΠ Kinesis for kids και Kinesis for Juniors ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα, με υγεία, χαρά και αγάπη!!

Ενημερωτικό δελτίο