• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Μαθαίνουμε να προστατευόμαστε από τον ήλιο στο ΚΔΑΠ Kinesis

Αυτήν την εβδομάδα ασχοληθήκαμε με ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στο ΚΔΑΠ Kinesis, αυτό της προστασίας από τον ήλιο στη θάλασσα.

Γεμάτοι ενέργεια ξεκινήσαμε τη νέα μας θεματική ενότητα και μιλήσαμε για τους κανόνες και την προστασία από τον ήλιο. Με τα παιδιά μας αναφερθήκαμε στους τρόπους προστασίας και στη συνέχεια ζωγραφίσαμε τη δική μας παραλία με τα διάφορα αντικείμενα που μας προστατεύουν. Φτιάξαμε τη θάλασσα και στην αμμουδιά, χρωματίσαμε καπέλο, γυαλιά και αντιηλιακό και προσθέσαμε τρισδιάστατη καρέκλα θαλάσσης και ομπρέλα! Τώρα είμαστε έτοιμοι να πάμε σωστά προετοιμασμένοι στη θάλασσα!

Την ώρα των εικαστικών φτιάξαμε ένα ‘καπέλο’ για τη θάλασσα! Έτσι λοιπόν σηκώσαμε τα μανίκια και ξεκινήσαμε να κόβουμε και να κολλούμε τα κομμάτια της κατασκευής! Το τελικό αποτέλεσμα μας ενθουσίασε,

Φυσικά δεν έλειψε η στιγμή της αγαπημένης μαγειρικής! Καθώς το θέμα της εβδομάδας μας είναι οι κανόνες και η προστασία από τον ήλιο στη θάλασσα, δε θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού μας οι λουκουμάδες παραλίας. Ανακατέψαμε τα υλικά μας και φτιάξαμε το εύπλαστο ζυμαράκι μας. Έπειτα, ζυμώσαμε και φτιάξαμε ο καθένας τον δικό του λουκουμά και ψήσαμε στους 180 για 20′ . Μόλις ήταν έτοιμοι πασπαλίσαμε με άχνη και ζάχαρη και ανυπομονούσαμε να τους γευτούμε.

Sunscreen protection, hat, T-shirt, sunglasses, umbrella ήταν οι λέξεις που μάθαμε στο μάθημα ‘London Eye’. Συζητήσαμε πρώτα τι μας προστατεύει από το να μη μας κάψει ο ήλιος όταν πάμε στη θάλασσα κι έπειτα αφού μάθαμε να τα προφέρουμε σωστά στα αγγλικά και να τα γράφουμε, τα χρωματίσαμε και τα αντιστοιχίσαμε μεταξύ τους! Είμαστε έτοιμοι να πάμε στη θάλασσα γνωρίζοντας να προστατευόμαστε και στα αγγλικά!

Ένα ακόμη αγαπημένο μάθημα των παιδιών είναι τα πειράματα! Μάθαμε για το πώς δημιουργούνται τα καιρικά φαινόμενα. Στη συνέχεια, κάναμε ένα πείραμα για το πώς δημιουργείται ο ανεμοστρόβιλος! Τα παιδιά έδειξαν ενθουσιασμένα με το αποτέλεσμα και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το μάθημα!

Ένα ακόμη μάθημα εικαστικών ολοκληρώθηκε στο ΚΔΑΠ Kinesis. Αφού το θέμα μας συνεχίζει να είναι “οι κανόνες για την προστασία από τον ήλιο”, οι μικροί μας καλλιτέχνες σήκωσαν τα μανίκια και ξεκίνησαν να κόβουν τον ήλιο. Έπειτα, έκοψαν τις ακτίνες σε τρία διαφορετικά χρώματα! Το κίτρινο συμβολίζει ότι ο ήλιος δεν είναι πολύ επικίνδυνος, το πορτοκαλί σημαίνει πως πρέπει να προσέχουμε, ενώ το κόκκινο ότι πρέπει να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο. Τώρα οι μικροί μας φίλοι είναι έτοιμοι να κάνουν τις βουτιές τους, αποφεύγοντας τους κινδύνους από τον ήλιο.

Από το πρόγραμμα δεν απουσίασε το ‘Ταξιδεύοντας’! Αρχικά, μαζί με τους μικρούς μας ταξιδιώτες παρακολουθήσαμε ένα βίντεο σχετικά με τη Κέρκυρα! Στη συνέχεια, μαζί με τους μικρούς μας φίλους είπαμε κάποια πράγματα γι’ αυτό το μέρος! Έπειτα, τα παιδιά έφτιαξαν έναν Φάρο! Κάπως έτσι πέρασε όμορφα και δημιουργικά η ώρα μας!

Η εβδομάδα μας ολοκληρώθηκε με μία πηλοκατασκευή. Πλάσαμε τον πηλό μας, τον ανοίξαμε με τον πλάστη σε ικανοποιητικό πάχος και φτιάξαμε ένα καπέλο θαλάσσης! Το διακοσμήσαμε με κορδέλα και λουλούδια κι έτοιμη η πρωτότυπη δημιουργία μας.

Τώρα είμαστε πανέτοιμοι για τη θάλασσα! Σας ευχόμαστε καλό σαββατοκύριακο και…καλές βουτιές με προστασία!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com