• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Μαθαίνουμε για τη διατροφή, γυμναζόμαστε, ζούμε υγιεινά.

    Άλλη μια εβδομάδα έφτασε στο τέλος της για τις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Juniors, με τη διατροφή να βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας, αφού η 16η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα διατροφής. Ξεκινήσαμε λοιπόν με ένα μικρό αφιέρωμα στην ελιά, αφού, όπως είναι γνωστό, τον Οκτώβριο οι ελαιοπαραγωγοί μαζεύουν τις ελιές για να φτιάξουν λάδι. Έτσι κι εμείς, στην ώρα των εικαστικών, δημιουργήσαμε τις δικές μας ελιές, ενώ για να δώσουμε μια πιο αληθινή πνοή σε αυτές, τις διακοσμήσαμε με φύλλα ελιάς.

Με την ελιά ασχοληθήκαμε και στη ζωγραφική αφού για τον κορμό χρησιμοποιήσαμε τις παλάμες μας, ενώ για τα φύλλα και τις ελιές τα δαχτυλάκια μας, ονομάζοντας το έργο μας «το λιομάζωμα». Παράλληλα, στο παιχνίδι στα αγγλικά, μάθαμε λεξούλες όπως olive, tree, leaf, τις αντιστοιχίσαμε με το σχέδιό μας και τα χρωματίσαμε Έτσι, συνδυάσαμε την αγαπημένη μας ζωγραφική με το παιχνίδι και την εκμάθηση νέων λέξεων στα αγγλικά. Ακόμη, η μαγειρική δε θα μπορούσε να μείνει έξω από το θέμα της εβδομάδας, γι’ αυτό και φτιάξαμε τραγανά κριτσίνια ελιάς μαζί με τους επίδοξους σεφ μας.

Η εστίαση του ενδιαφέροντος μας διευρύνθηκε και στην υγιεινή διατροφή γενικότερα. Επειδή λοιπόν τα παιδιά μας βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης, η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στο καθημερινό τους διαιτολόγιό αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την ωρίμανση του οργανισμού τους. Έτσι, αφού συζητήσαμε για τη διατροφική αξία των λαχανικών και τονίσαμε πως είναι αναγκαίο να συμπεριληφθούν στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, φτιάξαμε μια κατσαρόλα με μερικά από αυτά και ετοιμάσαμε ένα πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία γεύμα.

Απαραίτητο κομμάτι της διατροφής, ώστε να λαμβάνουμε τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, είναι και τα «έξυπνα» σνακ, που ικανοποιούν το αίσθημα της πείνας και διατηρούν μια ισορροπημένη διατροφή. Γι’ αυτό οι μικροί μας μάγειρες έφτιαξαν μπάρες δημητριακών, ανακατεύοντας δημητριακά, σταφίδες, μπανάνα και μέλι, ενώ στο τέλος περιέχυσαν το μείγμα με λιωμένη κουβερτούρα.

Επιπλέον, αναφερόμενοι στη μεσογειακή διατροφή και τα κύρια χαρακτηριστικά της, όπως το ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι δημιουργικοί μας συγγραφείς κλήθηκαν να συνθέσουν τη δική τους μεσογειακή συνταγή, δίνοντας έτσι έναυσμα για έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής.

Για να γίνει αυτό, εκτός από σωστή και ισορροπημένη διατροφή, θα πρέπει και να γυμναζόμαστε. Ένα λοιπόν από τα πιο αγαπημένα μαθήματα των παιδιών μας είναι η ρυθμική γυμναστική. Την εβδομάδα αυτή, αφού τελειώσαμε την προπόνηση μας, μιλήσαμε για τα μέρη του σώματος, τα οστά, τα όργανα και τη λειτουργία τους. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού συμμετείχαν με ενθουσιασμό και πολλές ερωτήσεις. Ωστόσο, η καρδιά κέρδισε τις εντυπώσεις των μικρών αθλητριών, όταν έμαθαν για τη λειτουργία και το μέγεθός της, που ισούται με τη γροθιά τους.

Τέλος, ένας από τους καλύτερους τρόπους ενίσχυσης της νοητικής ανάπτυξης των παιδιών είναι η ανάγνωση βιβλίων σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκονται. Με το διάβασμα η φαντασία ταξιδεύει σε μαγικούς κόσμους, οι ορίζοντες διευρύνονται και παράλληλα αποτελεί δημιουργικό τρόπο χαλάρωσης. Έτσι, λοιπόν, το ΚΔΑΠ Kinesis for Junior αποκτά δανειστική βιβλιοθήκη! Από αυτήν την Παρασκευή και κάθε Παρασκευή, οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να δανειστούν όποιο βιβλίο τους ενδιαφέρει, να το διαβάσουν και να το επιστρέψουν παίρνοντας κάποιο άλλο. Μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα τα παιδιά μας θα έρθουν σε μία πιο ουσιαστική επαφή με το βιβλίο, καλλιεργώντας την υπευθυνότητα και τον πνευματικό τους κόσμο.

 

Ενημερωτικό δελτίο