• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Μαθαίνουμε για την κυκλοφοριακή αγωγή στο ΚΔΑΠ Kinesis

Θέμα της καινούριας εβδομάδας για το ΚΔΑΠ Kinesis αποτέλεσε η κυκλοφοριακή αγωγή. Μιλήσαμε για τα διάφορα σήματα που συναντάμε στον δρόμο, τι σημαίνουν αλλά και πώς πρέπει να φερόμαστε σαν πεζοί ώστε να μην κινδυνεύουμε. Έπειτα, συνεργατικά φτιάξαμε μία μικρογραφία ενός δρόμου με διάφορες σημάνσεις. Χρωματίσαμε, κόψαμε και κολλήσαμε και η εκπαιδευτική μακέτα πλέον διακοσμεί τη δομή μας!

Άλλη μια κατασκευή ολοκληρώθηκε στη δομή μας! Μερικά ρολά σε αποχρώσεις κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο αποτέλεσαν το φανάρι μας, ένα μανταλάκι με το σήμα STOP κι ένα αυτοκίνητο…όλα μαζί συνέθεσαν μία έξυπνη δημιουργία που χρησιμεύει σαν μολυβοθήκη αλλά και σαν χώρος σημειώσεων εφόσον το μανταλάκι μπορεί να κρατά χαρτάκια. 

Μετά από μία γεμάτη ημέρα τι καλύτερο από το να χαλαρώσουμε διαβάζοντας ένα παραμύθι; Έτσι, με τα παιδιά μας στο ΚΔΑΠ Kinesis αποφασίσαμε να διαβάσουμε το βιβλίο των “Γιατί…;”• γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος; Γιατί βρέχει; Γιατί τα μωρά δεν περπατάνε; Αυτά κι άλλα παρόμοια ερωτήματα συζητήσαμε και απαντήσαμε κλείνοντας όμορφα το βράδυ μας!

Τούλια, κορδέλες, χάντρες και τσόχινα σχέδια ξεχύθηκαν στο τραπέζι εργασίας του ΚΔΑΠ Kinesis. Και τι έφτιαξαν οι μικρές μας καλλιτέχνιδες με όλα αυτά; Αφού έκοψαν τα σχέδιά τους, έφτιαξαν έναν πλούσιο φιόγκο με το τούλι, τα έδεσαν μεταξύ τους και τη δημιουργία την κόλλησαν πάνω σε μία στέκα μαλλιών! Τελευταία πινελιά οι πολύχρωμες χάντρες πάνω στο τσόχινο λουλούδι. Έτσι, με απλά υλικά και διάθεση για δημιουργία φτιαξαμε τις πιο όμορφες και ευφάνταστες στέκες!

Πού άλλου οι μικροί σεφ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία μαγειρική λιχουδιά και να την συνδυάσουν με το θέμα της εβδομάδας, την κυκλοφοριακή αγωγή;Μα φυσικά στο ΚΔΑΠ Kinesis! Σκέφτηκαν αρκετά και τελικά η ιδέα βρέθηκε! Φτιάξανε ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ, κι αφού ψήθηκε το κόψανε σε ορθογώνιο σχήμα, ώστε να πάρει μορφή σαν φανάρι και το διακοσμήσανε με πολύχρωμα καραμελάκια. Έτσι, συνδυάσαμε μάθηση με γευστική δημιουργία!

Η εκπαιδευτική μας εβδομάδα έφτασε στο τέλος της! Μείνετε συντονισμένοι για τις νέες μας περιπέτειες την επόμενη εβδομάδα!  Καλό σαββατοκύριακο! 

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com