• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Μαθαίνουμε για την κυκλοφοριακή αγωγή στο ΚΔΑΠ Kinesis

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ήταν Η παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Έτσι στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα της Ζωγραφικής ζωγραφίσαμε την Πυραμίδα της Διατροφής, συζητώντας για τις ομάδες τροφίμων αλλά και πόσο συχνά πρέπει να καταναλώνουμε την κάθε μία από αυτές.

Κυκλοφοριακή αγωγή είναι η θεματική μας αυτήν την εβδομάδα στο ΚΔΑΠ Kinesis. Την ώρα των εικαστικών συζητήσαμε για τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς για τους πεζούς. Οι κανόνες είναι 5 και τους συνδυάσαμε με τα δάχτυλα από την παλαμίτσα μας για να τους θυμόμαστε. Ολοκληρώσαμε την κατασκευή μας και ανακεφαλαιώσαμε τους κανόνες, καθώς είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πώς πρέπει να κινούμαστε στον δρόμο σαν πεζοί.

Μία νόστιμη γλυκιά συνταγή περίμενε τους μικρούς μας σεφ να την εκτελέσουν. Αυτή ακούσει στο όνομα ‘ροξάκια’. Οι μάγειρές μας κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά για εκείνους πλέον όλα είναι εύκολα. Ανακάτεψαν τα υλικά τους, έφτιαξαν τη ζύμη τους κι έπειτα τη χώρισαν για να δημιουργήσουν  και το σοκολατένιο ζυμάρι. Έπλασαν κι έδωσαν σχήμα στο ροξάκι. Αφού ψήθηκαν και κρύωσαν σιροπιάσανε και ήταν έτοιμα να τα γευτούν.

Όμως και στο εργαστήριο fimoκατασκευής περίμενε τα παιδιά μας μιας γλυκιά δημιουργία. Αυτήν την φορά έφτιαξαν ένα δαχτυλίδι…cup cake. Επέλεξαν τα χρώματα που θα χρειαστούν και τα εργαλεία και κάθισαν στον πάγκο εργασίας τους. Με προσεκτικές κινήσεις προχώρησαν βήμα βήμα την κατασκευή, βάζοντας και τις τελευταίες πινελιές πριν ψηθεί. Πολύ γρήγορα το νέο κόσμημα στόλιζε τα μικροσκοπικά δαχτυλάκια.

Μία διαφορετική ζωγραφική ολοκληρώθηκε στο ΚΔΑΠ μας, καθώς φτιάξαμε τα δικά μας έργα τέχνης, πρωτοτυπώντας. Αφού βουτήξαμε κομμάτι σπάγκου σε υγρή κολλά, το τοποθετήσαμε στο χαρτόνι μας, δίνοντας το σχήμα που θέλουμε. Με αυτόν τον τρόπο τα αφηρημένα κενά που δημιουργήθηκαν, καταφέραμε να τα γεμίσουμε με χρώματα της αρεσκείας μας. Το αποτέλεσμα, μας εντυπωσίασε, γιατί οι δημιουργίες μας, έμοιαζαν με πραγματικά έργα τέχνης έτοιμα να στολίσουν τον χώρο μας.

Καθώς το θέμα μας είναι η κυκλοφοριακή αγωγή στην ώρα του «Γνωρίζω τα αθλήματα» δε θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με κάτι άλλο εκτός από την ποδηλασία. Το ποδήλατο είναι ένα μέσο που χρησιμοποιούν πολύ τα παιδιά, γι’ αυτό συζητήσαμε για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον δρόμο, τι εξοπλισμό πρέπει να διαθέτουμε, όπως κράνος και τι ρούχα πρέπει να φοράμε τη νύχτα για να ξεχωρίζουμε στο σκοτάδι.

Σε ένα ακόμη μάθημα εικαστικών ασχοληθήκαμε με τα μεταφορικά μέσα, κάνοντας κάτι ξεχωριστό. Φτιάξαμε ένα σχολικό λεωφορείο. Κόψαμε, κολλήσαμε τα κομμάτια, χρωματίσαμε και ετοιμαστήκαμε για επιβίβαση. Αναφέραμε τους κανόνες συμπεριφοράς όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ένα σχολικό λεωφορείο: από ποια πλευρά του δρόμου πρέπει να γίνεται η επιβίβαση και η αποβίβαση, φοράμε ζώνη μόλις καθίσουμε στο κάθισμα, δε φωνάζουμε για να μη δημιουργείται φασαρία και αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο και μας ενθουσίασε. Τοποθετώντας, στο κάθε σχολικό τη φωτογραφία μας, αυτό έγινε σίγουρα μοναδικό.

Η Παρασκευή έφτασε κι αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για το “Φτιαξ’ το μόνος σου” . Πιάσαμε τα ψαλίδια μας και ξεκινήσαμε. Κόψαμε τα κομμάτια μας, χρωματίσαμε, κολλήσαμε και…έτοιμο το σημειωματάριό μας . Προσθέσαμε κλιπ και πινέζες και τώρα δε θα ξεχνάμε τις υποχρεώσεις μας πια.

Το πιο σημαντικό σήμα του δρόμου δημιούργησαν οι σεφ μας στη μαγειρική της Παρασκευής, ανακεφαλαιώνοντας τα όσα μάθαμε όλη την εβδομάδα για την κυκλοφοριακή αγωγή, που είναι το φανάρι. Αφού έφτιαξαν λαχταριστό σοκολατένιο κέικ, τοποθέτησαν πάνω σε αυτό κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες καραμέλες ώστε να μοιάζει με πραγματικό φανάρι. Το αποτέλεσμα εκτός από νοστιμότατο ήταν και πολύ εντυπωσιακό.

Η εβδομάδα μας ολοκληρώθηκε με πολλές πρωτότυπες κατασκευές, νόστιμες δημιουργίες και μία ευχάριστη διάθεση για όλα αυτά που μάθαμε. Ανανεώνουμε τα ραντεβού μας για τη Δευτέρα, για το νέο μας «ταξίδι».

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com