• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Μαθαίνουμε για την έννοια του εθελοντισμού στο ΚΔΑΠ Kinesis

 Η εβδομάδα μας ξεκίνησε δυναμικά με νέα θεματική «Εθελοντισμός». Με αφορμή, λοιπόν, την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία που ήταν στις 03/12,  στο μάθημα ζωγραφικής, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα άτομα αυτά και τις μορφές αναπηρίας που υπάρχουν. Έπειτα, δημιουργήσαμε χρωματιστές λωρίδες για φόντο και εκεί τοποθετήσαμε τα κομμάτια του ατόμου με το αναπηρικό αμαξίδιο, δίνοντας έτσι έμφαση σε αυτό. Μία σημαντική ημέρα που μας κάνει, να μην ξεχνάμε τον σεβασμό και την αλληλεγγύη, που πρέπει να δείχνουμε στα άτομα αυτά, άτομα που τα χαρακτηρίζει η δύναμη ψυχής και η μοναδικότητά τους

5/12 παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού. Μια σημαντική ημέρα που μας υπενθυμίζει το σπουδαίο έργο πολλών ανθρώπων προσφέροντας τη βοήθειά τους, σε ασθενείς ομάδες. Ένα έργο που προσφέρουν ανιδιοτελώς, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, παρά μόνο την ευχαρίστηση του να βοηθούν. Έτσι και εμείς στα εικαστικά φτιάξαμε το παζλ του εθελοντισμού, μιλώντας και τονίζοντας τις αξίες που τον περιβάλλουν, όπως η βοήθεια, η ισότητα, η αλληλεγγύη και η αγάπη. Μία σπουδαία ημέρα που πάντα πρέπει να θυμόμαστε.

Το πρώτο μας χριστουγεννιάτικο στολίδι έκανε την εμφάνισή του στο ΚΔΑΠ Kinesis στο αγαπημένο μας μάθημα πολυμερικού πηλού. Το στολιδάκι μας σε σχήμα μπάλας είχε σαν σχέδιο έναν χειροποίητο Ρούντολφ. Αφού ψήθηκε, περάσαμε χρυσαφιά κορδέλα και αμέσως φύγαμε για να το διακοσμήσουμε στο δέντρο μας.

Άλλη μία κατασκευή ολοκληρώθηκε την ώρα των Εικαστικών όπου φτιάξαμε μια κατασκευή αφιερωμένη στην αξία του Εθελοντισού. Οι μικροί μας φίλοι εργάστηκαν ομαδικά και σχεδίασαν την κατασκευή τους· έκοψαν διάφορα κομμάτια και τα κόλλησαν.

Από την εβδομάδα μας δε θα μπορούσε να λείπει και η μαγειρική. Ταξιδέψαμε στην κοντινή μας Ιταλία και επιχειρήσαμε να φτιάξουμε Ιταλικό panettone. Αναμείξαμε τα υλικά μας, ζυμώσαμε και ψήσαμε. Η δομή μας μοσχομύρισε και το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε.

Στο θεατρικό παιχνίδι διαβάσαμε το παραμύθι «Το ταξίδι της Παπλωματούς», μιλώντας στη συνέχεια για τον εθελοντισμό καθώς και για διάφορες εθελοντικές οργανώσεις που υπάρχουν. Στη συνέχεια παίξαμε παιχνίδι ρόλων, κατανοώντας ακόμη καλύτερα την έννοια του εθελοντισμού.

Τελευταία δραστηριότητα της εβδομάδας η ρομποτική. Κομμάτι κομμάτι συνθέσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και με την ολοκλήρωσή του το προγραμματίσαμε ώστε να στροβιλίζεται.

Αναμένουμε τη νέα εβδομάδα να δούμε τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com