• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Μαθαίνουμε για τα φρούτα και τα λαχανικά του χειμώνα στο ΚΔΑΠ Kinesis

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με κρύο γι’ αυτό κι εμείς στο ΚΔΑΠ Kinesis αποφασίσαμε η νέα μας θεματική να είναι φρούτα και λαχανικά του χειμώνα. Στην κηπουρική, λοιπόν, μιλήσαμε για το καρότο πώς και πότε καλλιεργείται, έπειτα συμπληρώσαμε ένα φύλλο εργασίας και τέλος παίξαμε το “Κρυμμένο καρότο” . Το παιδί που βρήκε πού ήταν κρυμμένο το καρότο, το κέρδισε κιόλας.

Την ώρα των εικαστικών μιλήσαμε για μερικά από τα λαχανικά του χειμώνα, όπως το μαρούλι, το παντζάρι, το κουνουπίδι και το κρεμμύδι. Αναφερθήκαμε στα οφέλη τους αλλά και με ποιον τρόπο μπορούμε να τα καταναλώσουμε και στη συνέχεια γράψαμε ένα αίνιγμα για καθένα από αυτά.

Η αγαπημένη μας μαγειρική δε θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τη θεματική μας. Γι’ αυτό η γλυκιά μας δημιουργία είχε γεύση πορτοκάλι. Ο κάθε σεφ έφτιαξε ατομική πάστα φλώρα με μαρμελάδα πορτοκάλι. Όμως και η δεύτερη συνταγή μας, η αλμυρή, ήταν νοστιμότατη, καθώς φτιάξαμε ψητές πράσινες πιπεριές γεμιστές με λαχανικά και φέτα. Τα στομαχάκια μας έμειναν ικανοποιημένα κι αυτήν την εβδομάδα.

Σειρά είχανε οι διατροφικές συνήθειες. Σε αυτήν την ώρα μιλήσαμε για τη διατροφική αξία του μήλου, σιγοτραγουδήσαμε το «Μίλα μου για μήλα» και φτιάξαμε ‘θήκη με πατάτες τηγανητές’ από μήλο.

Η εβδομάδα μας με τα λαχανικά και τα φρούτα του Χειμώνα καθώς συνεχίζει, βρήκαμε την ευκαιρία, για να φτιάξουμε στα εικαστικά, ένα διασκεδαστικό παιχνίδι σε μορφή μήλου. Με χάρτινο πιάτο δώσαμε τη μορφή μήλου και με τα κομμάτια που περίσσεψαν φτιάξαμε το σκουληκάκι μας και το φύλλο με το κοτσάνι του. Τα χρωματίσαμε σωστά και στο τέλος κολλήσαμε, τη μάλλινη κλωστή μας, στο σκουληκάκι. Τώρα ήταν έτοιμο για να το μπερδεύουμε και να το ξεμπερδεύουμε, όσο πιο γρήγορα μπορούμε, από τις φαγωμένες τρυπούλες, του μήλου του. Ας παίξουμε λοιπόν.

Στη ρομποτική με τα πολύχρωμα τουβλάκια μας φτιάξαμε ένα ποντίκι και μια γάτα. Έπειτα, το προγραμματίσαμε έτσι ώστε η γάτα να κυνηγά το ποντίκι.

Η Παρασκευή μας έκλεισε, με το αγαπημένο μας «Φτιάξ’ το μόνος σου». Η σημερινή μας κατασκευή ήταν ένα μήλο διακοσμητικό, για να στολίσουμε το μολύβι μας. Επιλέξαμε υλικό, χρώμα και κόψαμε το μήλο μας. Τώρα είναι πλέον έτοιμο το μήλο μας, να στολίσει το μολύβι μας.

Επόμενο σταθμός μας; Οι αλκυονίδες μέρες. Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες μας δημιουργίες.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com