• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Κουκουβάγιες ¨επισκέφτηκαν¨ τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Στις δομές Kinesis for Kids η δεύτερη εβδομάδα είχε πρωταγωνιστή το γνωστό νυκτόβιο πτηνό, την κουκουβάγια. Χάρισαν στα παιδιά λίγη από τη σοφία τους ώστε να κυλήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά. Έτσι, οι δραστηριότητες των εικαστικών περιείχαν την κατασκευή μίας κουκουβάγιας από τον κάθε μαθητή. Στη ζωγραφική τα παιδιά απεικόνισαν την οικογένεια της κουκουβάγιας, ενώ στο virtual, μικροί και μεγάλοι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο για τη ζωή της και στη συνέχεια δημιούργησαν το δικό τους σελιδοδείκτη-κουκουβάγια.

Παράλληλα, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν και δράσεις σχετικές με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων που τόσο πολύ έλειψε στα παιδιά. Συγκεκριμένα, τις ώρες των εικαστικών τα παιδιά δημιούργησαν μολυβοθήκες σε σχήμα ντόνατς, τσάντες που μέσα είχαν χάρακα και σελιδοδείκτη, όλα από χαρτόνι. Υπέγραψαν το συμβόλαιο της τάξης, που περιείχε τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε όταν είμαστε σε αυτήν. Ακόμη, κατασκεύασαν χάρτινα μολύβια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε παιχνίδι κουκλοθέατρου. Έτσι, η εβδομάδα των παιδιών έγινε λίγο πιο διασκεδαστική.

Επιπλέον, γνώρισαν την ονομασία διάφορων σχολικών αντικειμένων και στα αγγλικά. Μέσα από εικόνες αντιστοίχισαν ποικίλα σχολικά αντικείμενα με τις αντίστοιχες ελληνικές αλλά και τις αγγλικές ονομασίες τους. Τέλος, δημιούργησαν και το δικό τους επιτραπέζιο «φιδάκι στα αγγλικά».

Με στόχο τη γνωριμία και την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης μεταξύ των παιδιών πραγματοποιήθηκαν και δράσεις στο θεατρικό παιχνίδι με ασκήσεις παντομίμας αλλά και παιχνιδιών σε ομάδες. Με θέμα πάντα το σχολείο και τα αντικείμενα που χρειαζόμαστε σε αυτό, οι μαθητές συνεργάστηκαν, αυτοσχεδίασαν και οι δομές γέμισαν με παιδικά χαμόγελα.

Μια επιπλέον θεματική που λατρεύουν τα παιδιά είναι οι ήρωες της Disney. Στα πλαίσιά της κατασκευάστηκε η παρέα των μίνιονς. Ακόμη, μια δράση που τους ενθουσίασε ήταν η δημιουργία του δικού τους κόμικ με ιστορίες των Στρουμφ.

Από την εβδομάδα μας δε θα μπορούσε να λείπει η γυμναστική. Ο τοίχος αναρρίχησης του ΚΔΑΠ γέμισε με τους επίδοξους αναρριχητές. Στο καράτε τα παιδιά διδάχθηκαν νέες τεχνικές αυτοάμυνας και στην ενόργανη οι αθλήτριες εντυπωσίασαν με την πρόοδό τους στις ασκήσεις ευλυγισίας.

Με πληθώρα δραστηριοτήτων κύλησε η δεύτερη εβδομάδα στις δομές του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids. Μια νέα εβδομάδα έρχεται και καινούργιες  δράσεις περιμένουν τους μαθητές μας!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com