• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Καλοκαιρινά ταξίδια στο διάστημα

   Άλλη μια εβδομάδα έφτασε στο τέλος της για τις δύο δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Juniors, με την επιθυμία μας να ταξιδέψουμε μακριά να γίνεται όλο και δυνατή. Έτσι, ένα από τα θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε αυτή την εβδομάδα ήταν το διάστημα και τα ταξίδια μας σε αυτό. Αρχίσαμε ανακαλύπτοντας το ηλιακό μας σύστημα και με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών κατασκευάσαμε τον ήλιο και τους πλανήτες του, οι οποίοι πλέον διακοσμούν την είσοδο της δομής μας.

Έπειτα, στο μάθημα των εικαστικών μας συνέβη κάτι πολύ περίεργο. Προσγειώθηκαν παντού ιπτάμενοι δίσκοι και κατέβηκαν εξωγήινοι, κάνοντας τους μικρούς μας καλλιτέχνες να εμπνευστούν και με απλά υλικά να φτιάξουν ιπτάμενους δίσκους και μικρούς εξωγήινους με κεραίες και απίθανα μάτια.

Μετά από αυτή τη συνάντηση οι μικροί μας ήθελαν και αυτοί να ταξιδέψουν στο διάστημα. Γι’ αυτό και στο μάθημα ζωγραφικής, συνέθεσαν το δικό τους διάστημα ζωγραφίζοντας το φόντο σκούρο με πινέλο και μικρά αστεράκια με κουπάτ, ενώ στη μέση του τοποθέτησαν το πολύχρωμο διαστημόπλοιό τους. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί, αφού χρησιμοποιώντας τις παλάμες τους έφτιαξαν και ένα διαστημικό λεωφορείο. Έτσι ήμασταν πλέον έτοιμοι για το μεγάλο διαστημικό μας ταξίδι.

Ταξίδι στο διάστημα κάναμε και σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής μας, αφού φτιάξαμε έναν αυτοσχέδιο πύραυλο. Οι μικροί μας σεφ έφτιαξαν μικρές μπουκίτσες με μπισκότο, άχνη, κακάο και βούτυρο τις οποίες τις τύλιξαν σε αλουμινόχαρτο κάνοντας τες να μοιάζουν με σεληνιακές πέτρες. Επιπλέον, το μενού αυτής της εβδομάδας περιελάμβανε και γλυκά μπισκότα με χρωματιστή τρούφα αλλά και αλμυρά μάφινς με λουκάνικο και κασέρι.

Τα ταξίδια αυτής της εβδομάδας περιελάμβαναν και την αγαπημένη σε όλους μας θάλασσα, μιας που το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ. Έτσι, ευαισθητοποιηθήκαμε σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν τα ύδατα, αφού πρώτα ενημερωθήκαμε για τον κύκλο του νερού και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην καθημερινότητά μας. Έπειτα, στη ζωγραφική, αφού προβληματιστήκαμε σχετικά με τη μόλυνση των θαλάσσιων υδάτων, αποδώσαμε τις σκέψεις μας σε ένα ομαδικό κολλάζ προσπαθώντας να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντικής συνείδηση των παιδιών μας και το σεβασμό τους για το φυσικό περιβάλλον.

Το καλοκαίρι όμως αποτελεί και περίοδο ευφορίας, ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, κάτι που αποδίδεται και στον πίνακα του Νικόλαου Λύτρα «Βάρκα με πανί». Το συγκεκριμένο πίνακα κλήθηκαν να αποδώσουν τα παιδιά μας με το δικό τους μοναδικό τρόπο, χρησιμοποιώντας όμως κυρομπογιές, σε αντίθεση με τον καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί λάδι σε μουσαμά. Το αποτέλεσμα φυσικά μας άφησε όλους άφωνους.

Το μάθημα ρομποτικής αυτής της εβδομάδας είχε και αυτό καλοκαιρινό αέρα αφού γνωρίσαμε και μιλήσαμε για τις διώρυγες. Αφού συγκεντρώσαμε τις απαραίτητες πληροφορίες γι’ αυτές ξεκινήσαμε την κατασκευή της δικής μας διώρυγας. Ο κινητήρας μας έδινε ώθηση στην πόρτα μας, ώστε να ανοίγει τη στιγμή που έπρεπε να περάσουν από αυτή τα εμπορικά μας πλοία. Μέσα από το μάθημα μας αυτό είχαμε τη δυνατότητα να καταλάβουμε πόσο σπουδαίες είναι οι ανθρώπινες κατασκευές αφού μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.

Πέρα όμως από την τεχνολογία υπάρχει και η μουσική η οποία είναι «ανθρώπινο δικαίωμα», όπως έλεγε ο Zoltan Kodaly, ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοπαιδαγωγούς του 20ου αιώνα. Με το παιδαγωγικό του σύστημα ασχοληθήκαμε αυτή την εβδομάδα στο μάθημα μουσική μας, αφού μάθαμε για το σολφέζ και γνωρίσαμε τους χρόνους στη μουσική, αλλά και τη μουσική νοηματική γλώσσα. Όλα αυτά φυσικά μέσα από διασκεδαστικά και βιωματικά παιχνίδι που κάνουν το μάθημά μας πιο ενδιαφέρον και κατανοητό.

Από την εβδομάδα μας βέβαια δεν έλειπαν και οι ποικίλες αθλητικές μας δραστηριότητες. Τα παιδιά μας προπονούνται σκληρά και κάνουν πρόβες σε ζούμπα, ρυθμική και ενόργανη για την τελική καλοκαιρινή μας γιορτή, ενώ σε ένα από τα μαθήματα yoga της εβδομάδας τα παιδιά μας χαλάρωσαν και αυτοσχεδίασαν με όλες τις κινήσεις που έχουν μάθει μέσα στη χρονιά. Τέλος, στο outdoor kids fitness, την αγαπημένη πλέον δραστηριότητα των παιδιών, ξεκινήσαμε με άλματα στο μήκος, συνεχίσαμε με αγώνες σκυταλοδρομίας, ενώ τα μαθήματα μας πραγματοποιούνται πλέον κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18:30-19:30 στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς.

Ενημερωτικό δελτίο