• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Καλοκαίρι, κινούμενα σχέδια και ινδικά ταξίδια στο ΚΔΑΠ Kinesis

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου και οι τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Juniors και Kinesis Kids Athletics, ανοίγουν νέους ορίζοντες για τα παιδιά μας. Έτσι, από την εβδομάδα μας δεν έλειπαν για άλλη μία φορά οι καλοκαιρινές δραστηριότητες. Τα παιδιά, χρησιμοποιώντας φελιζόλ, τέμπερες, άμμο και κοχύλια, κατασκεύασαν το βυθό της θάλασσας σε τρισδιάστατη μορφή, αλλά και μία γιγάντια τροπική παραλία, που κοσμούν πλέον την είσοδο μας. Ακόμη, γνώρισαν τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα, τις οποίες έφτιαξαν με χάρτινα πιάτα, ενώ ολοκλήρωσαν τις καλοκαιρινές δραστηριότητες τους κατασκευάζοντας λαχταριστά τρισδιάστατα παγωτά.

Ένα ακόμα θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν τα παιδιά ήταν η μυστηριώδης Ινδία. Αφού συζήτησαν για την ιδιαίτερη κουλτούρα της χώρας αυτής, τα ήθη, τα έθιμα και την τοποθεσία της, σχεδίασαν το χάρτη της και τοποθέτησαν σε αυτόν τα πιο χαρακτηριστικά της αξιοθέατα. Στη συνέχεια γνώρισαν το ιερό ζώο τους που λειτουργεί σαν θεότητα προστάτης, τον ελέφαντα, αλλά και τη σημασία του χαρακτηριστικού κόκκινου σημαδιού που φέρουν οι γυναίκες στο πρόσωπο. Έπειτα χρωμάτισαν με πολλά και έντονα χρώματα την ενδυμασία μιας Ινδής και διακόσμησαν τους ελέφαντες τους με πολύχρωμα γκοφρέ.

Οι ήρωες των αγαπημένων μας κινουμένων σχεδίων είναι το επόμενο θέμα που μας απασχόλησε αυτή την εβδομάδα. Επισκέφθηκαν λοιπόν τη δομής μας τα χελωνονιτζάκια, τα minions, τα στρουμφάκια αλλά και η αγαπημένη γοργόνα όλων, η Άριελ. Τα παιδιά έκοψαν πολύχρωμα χαρτόνια, ζωγράφισαν σε χαρτί μέτρου και γνώρισαν νέες τεχνικές ζωγραφικής φτιάχνοντας όλους τους παραπάνω χαρακτήρες, είτε σε μορφή σελιδοδείκτη είτε ως όμορφα έργα τέχνης που άλλα κοσμούν τα δωμάτιά τους και άλλα ομορφαίνουν τη δομή μας.

Τέλος, η μουσική και ο χορός αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και κεντρικό τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων των παιδιών μας. Έτσι, στο μάθημα του μουσικού παιχνιδιού, τα παιδιά γνώρισαν την Κυρία Μουσική και τα επτά παιδιά της, τις νότες και έπαιξαν μουσικά παιχνίδια ώστε να εξασκηθούν στις καινούριες τους γνώσεις. Παράλληλα, στα καλοκαιρινά μαθήματα χορού, η γυμναστική μετατρέπεται σε διασκέδαση και τα χαμόγελα των παιδιών γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα.

Ενημερωτικό δελτίο