• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Καλή σχολική χρονιά από το ΚΔΑΠ Kinesis

Τα σχολεία ξεκίνησαν και οι μικροί μας φίλοι ανυπομονούσαν να ξανά έρθουν στο ΚΔΑΠ για να αρχίσουν τις δραστηριότητές τους!

Μιας που είναι οι πρώτες μέρες του σχολείου αποφασίσαμε την ώρα των εικαστικών να δημιουργήσουμε μια κατασκευή αφιερωμένη στην αρχή της σχολικής χρονιάς! Αφού συζητήσαμε για το τι σχολική τσάντα πήρε ο καθένας, στη συνέχεια φτιάξαμε μία.

Ένα καινούριο μάθημα ξεκινά στο ΚΔΑΠ Kinesis• αυτό ακούει στο όνομα “Handmade art” . Βασικό υλικό μας; Ο πολυμερικός πηλός ή αλλιώς fimo. Παρέα με την κ. Σοφία, θα μάθουμε να δουλεύουμε αυτό το υλικό και να δημιουργούμε. Για πρώτη φορά, φτιάξαμε σελιδοδείκτες με τα αγαπημένα μας emoji. Με τη βοήθεια της κυρίας μας, προχωρούσαμε βήμα βήμα και αφού ολοκληρώθηκε το κάθε emoji, το ψήσαμε και σύντομα ήταν έτοιμο για χρήση στα καινούρια μας βιβλία.

Πρώτο μάθημα σκάκι και για τους μικρούς σκακιστές του ΚΔΑΠ Kinesis. Ανοίξαμε τις σκακιέρες μας και εξοικειωθήκαμε με τα πιόνια και τι κινήσεις κάνει το κάθε ένα. Τα πιο έμπειρα παιδιά μας, βοήθησαν τα καινούρια μέλη της ομάδας κι έτσι το πρώτο μάθημα της χρονιάς ολοκληρώθηκε με τα παιδιά μας να περιμένουν την επόμενη φορά.

Δε θα μπορούσε να λείπει και το αγαπημένο Master Chef! Έτσι λοιπόν, ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis ήταν έτοιμος να φτιάξει πτιφουρ Οι μικροί μας μάγειρες σήκωσαν μανίκια και έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσης. Αρχικά, οι μικροί μας φίλοι έβαλαν σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακάτεψαν. Στη συνέχεια πρόσθεσαν και τα υγρά υλικά. Ακόμη, τοποθετήσαμε τα μπισκότα στο ταψί, στον φούρνο κι έτοιμα!

Την ώρα του ‘Φτιαξ’ το μόνος σου’ δημιουργήσαμε ένα πρωτότυπο μολύβι. Αρχικά, σχεδιάσαμε και κόψαμε τα διακοσμητικά μήλα κι έπειτα τα κολλήσαμε και τα στολίσαμε!

Στο μάθημα της ζωγραφικής μιλήσαμε για τη Φρίντα Κάλο, για την καταγωγή της και τα έργα της. Συνεχίσαμε σχεδιάζοντας και χρωματίζοντας την.

Άλλη μία κατασκευή για τα βιβλία μας ήταν οι πολύχρωμοι σελιδοδείκτες. Χρησιμοποιήσαμε χαρτόνι, γλωσσοπιέστρα και βαμβάκι και το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε.

Μετά από μία γεμάτη εβδομάδα, φτάσαμε στο τέλος της! Σας ευχόμαστε καλό σαββατοκύριακο και ραντεβού από Δευτέρα!

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com