• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Η μαγεία του Ασιατικού πολιτισμού

Άλλη μια καλοκαιρινή εβδομάδα έφτασε στο τέλος της για τις δύο δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Juniors, με τον ασιατικό πολιτισμό να κυριαρχεί στις δραστηριότητές μας και να μας μαγεύει. Ξεκινήσαμε με δραστηριότητες αφιερωμένες στην παράδοση κάποιων ασιατικών πολιτισμών, όπως αυτός της Κίνας, με τα παιδιά μας να μαθαίνουν την ιστορία των κινέζικων φαναριών και της κινέζικης πορσελάνης. Έπειτα ζωγράφισαν φαναράκια και πορσελάνες, δουλεύοντας πολύ προσεκτικά ώστε να πετύχουν ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια.

Οι μικροί μας ζωγράφοι όμως προχώρησαν και ένα βήμα παρακάτω, προσπαθώντας να αποτυπώσουν ένα πίνακα του αυστριακού ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ. Αυτό το έκαναν με ένα πρωτότυπο τρόπο, χρησιμοποιώντας chopsticks! Έτσι ο πίνακάς του με τίτλο «ο κήπος με τα λουλούδια» απέκτησε μια ξεχωριστή διάσταση, ενώνοντας τον ασιατικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Μιλώντας λοιπόν για τον κινέζικο πολιτισμό, αναφερθήκαμε και στους κατοίκους αυτής της χώρας, στα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά και στην ενδυμασία τους. Έπειτα, χρησιμοποιώντας ρολά από χαρτί, κόλλες και πολύχρωμα χαρτόνια, κατασκευάσαμε δέκα μικροκαμωμένους, γλυκύτατους Κινέζους. Επίσης, αναφερθήκαμε και σε διάφορους κινέζικους μύθους, οι οποίοι είχαν ως κοινό γνώμονα τους δράκους. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να φτιάξουμε τους δικούς μας πρωτότυπους και εντυπωσιακούς δράκους.

Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στη γειτονική Ιαπωνία όπου γνωρίσαμε το σούσι, το χαρακτηριστικό έδεσμα αυτής της χώρας, το οποίο και αναπαραστήσαμε χρησιμοποιώντας χαρτόνια, βαμβάκι και καλαμάκια. Επιπλέον, γνωρίσαμε τους θρυλικούς νίντζα, τους σκληρούς και αδίστακτους αυτούς πολεμιστές που μας εντυπωσίασαν με τις πολεμικές τους ικανότητες.

Ένα ακόμα αναπόσπαστο κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας είναι και οι γκέισες, οι μορφωμένες γυναίκες της Ιαπωνίας οι οποίες γνωρίζουν καλά την τελετουργία του τσαγιού. Αυτές λοιπόν προσπαθήσαμε να μιμηθούμε, την ώρα του θεατρικού παιχνιδιού, μελετώντας την εμφάνισή τους, τα ιδιαίτερα και περίπλοκα χτενίσματά τους, την παραδοσιακή ενδυμασία τους, καθώς και τη χαρακτηριστική βεντάλια και τα πλούσια αξεσουάρ τους.

Επιπλέον, την ώρα της δημιουργικής γραφής, αφού διαβάσαμε ένα απόσπασμα από μια ιστορία με πρωταγωνιστές μια γκέισα και ένα δράκο, συζητήσαμε πιθανές εκδοχές της και αποφασίσαμε να τις καταγράψουμε. Κάποιες από αυτές ήταν κωμικές, κάποιες δραματικές και άλλες απλά αλλόκοτες, βγαλμένες πάντα από τη ζωηρή φαντασία των παιδιών μας.

Τέλος, όλα αυτά τα ταξίδια μας έκαναν να πεινάσουμε και να λαχταρίσουμε κάτι γλυκό. Έτσι, σηκώσαμε τα μανίκια και αποφασίσαμε να φτιάξουμε κρουασάν σοκολάτας. Ρίξαμε προσεκτικά όλα τα υλικά μας στο σκεύος μας και τα ζυμώσαμε. Έπειτα, ο καθένας πήρε από ένα κομματάκι ζύμης και το γέμισε με λαχταριστή σοκολάτα. Όντας, όμως, καλοκαίρι, λαχταρίσαμε και κάτι δροσερό. Τι καλύτερο λοιπόν αν ένα προφιτερόλ, στο οποίο βέβαια βάλαμε τη δική μας πινελιά, αφού αντί για σουδάκια χρησιμοποιήσαμε μπισκότα, ενώ τα διακοσμήσαμε με χρωματιστή τρούφα. Καλή μας όρεξη λοιπόν.

Ενημερωτικό δελτίο