• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Η συγκομιδή των σταφυλιών στο ΚΔΑΠ Kinesis

Θέμα της εβδομάδας που μας πέρασε αποτέλεσε ο τρύγος και η συγκομιδή του. Ασχοληθήκαμε με ενδιαφέροντες δραστηριότητες και κατασκευές και μάθαμε πληροφορίες για το σταφύλι.

Την ώρα των «Εικαστικών» φτιάξαμε ένα σταφύλι το οποίο το γεμίσαμε με μικρά μπιλάκια από γκοφρέ. Μετά από προσεκτική δουλειά το σταφύλι ήταν έτοιμο και ενθουσίασε τους καλλιτέχνες μας εξαιτίας του τρισδιάστατου σχήματος.

Το μάθημα «Φτιάχνω το παιχνίδι μου» έχει γίνει το αγαπημένο μας εδώ στο ΚΔΑΠ Kinesis, αφού μας αρέσουν τόσο πολύ τα παιχνίδια. Με απλά υλικά όπως χαρτόκουτο, κλωστή, χαρτόνι και μαρκαδόρους ξεκινήσαμε βήμα βήμα να φτιάχνουμε την κατασκευή μας με θέμα το αμπέλι. Μόλις ολοκληρώσαμε, το μόνο που χρειαστήκαμε ήταν ένα ζάρι. Ρίχνοντας το ζάρι προχωράμε το πιόνι-σταφύλι και οποίος φτάσει στον τερματισμό είναι ο νικητής.

Συνεχίζοντας το θέμα της εβδομάδας για τον τρύγο, ασχοληθήκαμε σε ένα ακόμη μάθημα εικαστικών με τον μύθο του Αισώπου «Η αλεπού και τα σταφύλια». Αφού διαβάσαμε τον μύθο και εξηγήσαμε το ηθικό δίδαγμα ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε την κατασκευή μας. Κόψαμε προσεκτικά το κλαδί, τα φύλλα, τα σταφύλια, την αλεπού και τον μύθο, τα κολλήσαμε στο χαρτί μας και θαυμάσαμε την όμορφη κατασκευή μας.

Ολοκληρώνοντας τη θεματική ενότητα της εβδομάδας για τον τρύγο και το αμπέλι,  μιλήσαμε για τον θεό Διόνυσο, τον θεό του κρασιού και της αμπελουργίας. Φτιάξαμε μια κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά, καπάκια από πλαστικά μπουκάλια και χαρτί, όπου απεικονίσαμε τον θεό Διόνυσο. Σχηματίσαμε τα σταφύλια από καπάκια και τα κολλήσαμε, φτιάξαμε τον χιτώνα από χαρτί και τα μαλλιά από νήμα. Με ανακυκλώσιμα υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας δημιουργήσαμε μια πολύ όμορφη κατασκευή.

Στη μαγειρική ταξιδέψαμε για λίγο στη Δανία. Αφού η εβδομάδα που πέρασε, ήταν αφιερωμένη στο σταφύλι, αρπάξαμε την ευκαιρία και φτιάξαμε δανέζικα ρολά με κρέμα και σταφίδες. Πρώτα, πρώτα, ετοιμάσαμε την κρέμα πατισερί και έπειτα ξεκινήσαμε το ζυμάρι μας. Όταν όλα ήταν έτοιμα, χωρίσαμε τη ζύμη μας και αρχίσαμε να απλώνουμε τα ζυμάρια και να τοποθετούμε πάνω τη γέμιση. Αφού δημιουργήσαμε τις στρώσεις που θέλουμε, τις τυλίξαμε σε ρολό και αρχίσαμε να κόβουμε τα κομμάτια μας. Η εμφάνιση της δανέζικης λιχουδιάς μας, ήταν υπέροχη και ακόμη καλύτερη η γεύση της.

Στο μάθημα κηπουρικής δεν θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε με το σταφύλι. Είδαμε από κοντά ρώγες σταφυλιού και αφού αναλύσαμε τις ευεργετικές του ιδιότητές, παρατηρήσαμε πώς καλλιεργείται εστιάζοντας και με ποια διαδικασία καταλήγει στη μορφή του κρασιού. Έτσι, μετά από αυτό, ετοιμάσαμε μια εργασία στην οποία τονίζαμε τα μέρη του σταφυλιού και τη διαδικασία για να φτάσουμε στην παραγωγή κρασιού. Η διαδικασία όπως κάθε φορά μας ενθουσίασε γεμίζοντάς μας γνώσεις.

Έτσι ολοκληρώθηκε η τελευταία εβδομάδα του summer camp του ΚΔΑΠ μας. Σας περιμένουμε από Δευτέρα στο χειμερινό μας ωράριο, 13.30-22.00. Καλό σαββατοκύριακο.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com