• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Γνωριζόμαστε και δημιουργούμε φιλίες στο ΚΔΑΠ Kinesis

Η δομή μας έχει ξεκινήσει πια τη νέα ώρα λειτουργίας, 13.30-22.00 και υποδέχεται τους καινούριους και παλιούς της φίλους. Μιας που έχουμε και καινούρια παιδιά στην παρέα μας, αποφασίσαμε σαν θέμα εβδομάδας τη φιλία-γνωριμία ώστε να γνωριστούμε καλυτέρα και να δημιουργήσουμε φιλίες.

Στα εικαστικά, λοιπόν, δημιουργήσαμε την παλέτα της φιλίας. Το κάθε παιδί άφησε στη παλέτα το δαχτυλικό του αποτύπωμα, στολίζοντάς την, με χρώματα από αγαπά. Έτσι το καθένα είχε τα αποτυπώματα όλων των συμμαθητών του αλλά και όμορφα μηνύματα, που αποφασίσαμε να βάλουμε στη ζωή μας. Να αγαπάμε, να μοιραζόμαστε, να βοηθάμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

Το αγαπημένο μας σκάκι επέστρεψε και πάλι στο ΚΔΑΠ Kinesis. Το πρώτο μας μάθημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Μάθαμε να τοποθετούμε τα πιόνια μας στη σωστή θέση, τις κινήσεις που κάνει το κάθε πιόνι και στη συνέχεια παίξαμε την πρώτη μας παρτίδα.

Ένα νέο μάθημα ξεκίνησε με τη νέα σχολική χρονιά στο ΚΔΑΠ Κinesis και αυτό είναι το μάθημα των παραδοσιακών χορών. Είχαμε τη χαρά, η κυρία Ναταλία, να μας μάθει την ιστορία και τα βήματα από τέσσερις παραδοσιακούς χορούς, το Ομάλ, τα Παλαμάκια, τα Κουκιά Μυτιλήνης και τη Συμπεθέρα Ικαρίας. Η νέα αυτή εμπειρία, μας ενθουσίασε και περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη φορά.

Συνεχίζοντας με το θέμα της εβδομάδας μας στο ΚΔΑΠ Kinesis, κάναμε μία μικρή αναφορά στη διαφορετικότητα στον σχολικό χώρο με αφορμή τον πίνακα “Οι 3 φίλες” του William Johnson, όπου απεικονίζονται τρεις γυναικείες φιγούρες διαφορετικού χρώματος. Συζητήσαμε γύρω από αυτό το θέμα και προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε τον πίνακα. Η προσπάθειά μας πήγε αρκετά καλά και κατανοήσαμε το μήνυμα που περνάει ο ζωγράφος με το έργο του.

Η μαγειρική μας είχε υγιεινό χαρακτήρα αυτήν την εβδομάδα, καθώς και ήταν μια καλή ιδέα για κολατσιό στο σχολείο. Οι μικροί μας σεφ έπλασαν πεντανόστιμα μπισκότα βρώμης.

Το εργαστήριο fimoκατασκευής επέστρεψε στο ΚΔΑΠ Kinesis. Παλιές και καινούριες μαθήτριες του μαθήματος κάθισαν αναπαυτικά και περίμεναν να ακούσουν από την κ. Σοφία οδηγίες. Πρώτη μας fimoκατασκευή ένας πανέμορφος συνδετήρας τετράδιο. Τα σημερινά χρώματα που χρησιμοποιήσαμε ήταν μπλε και λευκό. Πλάσαμε, δώσαμε σχήμα και ψήσαμε. Τώρα τα παιδιά μας θα έχουν τους πιο όμορφους σελιδοδείκτες, ώστε να μην χάνουνε στη σελίδα τους στο διάβασμα.

Μία ακόμη καινούρια πινελιά προστέθηκε στο πρόγραμμα του ΚΔΑΠ μας και είναι το μάθημα ‘ράβε ξήλωνε’ με την κυρία Άννα. Λίγο ύφασμα, βελόνα και κλωστή και ξεκινήσαμε βήμα-βήμα να φτιάχνουμε ένα υπέροχο τσιμπιδάκι για τα μαλλιά μας.

Τη δημιουργία μας, συμπλήρωσε μια χαντρούλα της επιλογής μας. Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε και τώρα περιμένουμε το επόμενό μας ραντεβού.

Ανυπομονούμε μικροί και μεγάλοι για την επόμενη εβδομάδα και τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει. Ραντεβού τη Δευτέρα στο αγαπημένο μας ΚΔΑΠ.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com