• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

“Φθινοπώριασε” στα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Η αλλαγή του καιρού επηρέασε τις δραστηριότητες στις δομές του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids. Η φθινοπωρινή διάθεση οδήγησε τους μικρούς μαθητές να φτιάξουν στη δράση της ζωγραφικής μια τρισδιάστατη κούπα από χαρτί για να απολαύσουν το ζεστό ρόφημά τους. Έμαθαν τη διαφορά της θερμοκρασίας από τη θερμότητα, πειραματιζόμενοι στη δραστηριότητα του ¨εσύ το ήξερες;¨ Συζητώντας για το τι απογίνονται τα φθινοπωρινά φρούτα που δεν καταναλώνονται, βρέθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό βίντεο με θέμα την κομποστοποίηση. Φυσικά, ο φθινοπωρινός καιρός αποτυπώθηκε και στη τζαμαρία της δομής μας, με τα παιδιά να κόβουν χάρτινους σκαντζόχοιρους, μανιτάρια και στοιχεία του καιρού και να τα κολλούν στο τζάμι, δίνοντας στη βιτρίνα την φθινοπωρινή νότα που χρειαζόταν.

Παράλληλα, ένα θέμα που κίνησε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων ήταν η μέλισσα και η ζωή της. Με αφορμή αυτό και αφού παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με τη ζωή των μελισσών, στις ώρες των εικαστικών τα παιδιά κατασκεύασαν μέλισσες από ρολά, μέλισσες και σφήκες από χαρτόνι και μία μεγάλη κυψέλη στην ώρα της ζωγραφικής. Έπαιξαν παιχνίδια στα αγγλικά, μαθαίνοντας λέξεις σχετικές με το σώμα της μέλισσας και το χρώμα της. Αναλογίστηκαν, ακόμη, πώς θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς μέλισσες και στη δράση της δημιουργικής γραφής κατέγραψαν τους συλλογισμούς τους και δημιούργησαν έτσι ένα βιβλίο.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων τα παιδιά έφτιαξαν από χαρτόνι ένα σκύλο, μία γάτα και ένα σπιτάκι με ένα μπολ από έξω, δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα για τα αδέσποτα. Κατέρριψαν τη δεισιδαιμονία που θέλει τη μαύρη γάτα να φέρνει γρουσουζιά, κατασκευάζοντας μαύρα γατάκια από ρολό. Έγραψαν και τη δική τους έκθεση με θέμα «ποιο είναι το κατοικίδιο ζώο των ονείρων μου».

Στις μέρες που πέρασαν γιορτάσαμε και την παγκόσμια ημέρα χαμόγελου, με τα παιδιά να ζωγραφίζουν μια αφίσα με την επιγραφή smile αλλά και γελαστά emoji.

Ο μαγικός κόσμος του διαστήματος απασχόλησε τους μαθητές της ρομποτικής, εκεί όπου δημιούργησαν το δικό τους ρομπότ δορυφόρο, για να συλλέγει πληροφορίες από άλλος πλανήτες.

Στη ρυθμική γυμναστική οι αθλήτριες εξασκήθηκαν σε ασκήσεις ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και ισορροπίας και συνέχισαν την εξάσκηση με το στεφάνι. Χωρισμένες σε ομάδες προσπάθησαν να συνθέσουν τη δική τους χορογραφία, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά.

Η εβδομάδα που πέρασε έφερε παραπάνω ώρες στο μάθημα του κλασικού χορού. Τα μαθήματα περιλάμβαναν ασκήσεις ευκαμψίας και ενδυνάμωσης που βοηθούν στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Φυσικά οι προπονήσεις συνοδεύονται από γνωστά μουσικά κομμάτια στο πιάνο.

Οι μέρες που περνούν φέρνουν όλο και περισσότερες δράσεις στις δομές του ΚΔΑΠ Kinesis for kids που κάνουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών παιδιών όλο και φωτεινότερα.

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com