• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Εβδομάδα συναισθημάτων στο ΚΔΑΠ Kinesis

Εν όψει της 20ής Νοεμβρίου -Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Παιδιών- στο μάθημα των εικαστικών συζητήσαμε γι’ αυτό το θέμα. Μιλήσαμε για την έννοια της συναίσθησης και προσπαθήσαμε να σκεφτούμε πώς θα ήταν η ζωή μας αν δεν είχαμε δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην οικογένεια, στην ιατρική περίθαλψη, στο παιχνίδι, στο φαγητό. Έπειτα, φτιάξαμε ένα αερόστατο, που μας ταξιδεύει σε διάφορα μέρη, για να μας υπενθυμίζει ότι όλα τα παιδιά σε όλο τον κόσμο πρέπει να έχουν ίδια και ίσα δικαιώματα. Κόψαμε, συναρμολογήσαμε, διακοσμήσαμε κι έτοιμοι για το ταξίδι στον μοναδικό κόσμο των παιδιών!

Η μαγειρική είχε την τιμητική της αυτήν την εβδομάδα! Οι σεφ μας έφτιαξαν δύο πρωτότυπες πεντανόστιμες συνταγές! Έτσι λοιπόν, ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis έψησε πεντανόστιμα πατατοσνάκ αλλά και λαχταριστά πιτάκια με φέτα και λιαστή ντομάτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα απαιτητικά στομαχάκια μας ικανοποίηθηκαν!


Στο μάθημα του Eco News οι μικροί μας φίλοι έμαθαν σχετικά με τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος. Παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό βίντεο και στη συνέχεια τα παιδιά μας είπαν τι τους έκανε εντύπωση. Ολοκληρώσαμε την ώρα μας, κάνοντας μία ομαδική κατασκευή.

Τα πρώτα κρύα έκαναν την εμφάνισή τους, όμως τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis έχουν τη λύση. Στο μάθημα του πλεξίματος ξεκίνησαν ένα καινούριο πλεκτό το οποίο θα έχει πολλές χρήσεις. Δε βλέπουν την ώρα να το τελειώσουν και να το φορέσουν!

Παρά τη μικρή ηλικία των παιδιών μας, έχουν κι αυτά άγχος για τα μαθήματά τους και τις καθημερινές υποχρεώσεις τους. Γι’ αυτό μιας κι αυτήν την εβδομάδα συζητάμε για τα συναισθήματα, την ώρα του “Φτιαξ’ το μόνος σου”, αναφερθήκαμε στο τι μπορεί να είναι αυτό που τα αγχώνει και φτιάξαμε ένα χειροποίητο φατσάκι αντιάγχους! Γεμίσαμε ένα μπαλόνι με αλεύρι και το δέσαμε. Του βάλαμε μαλλιά, φιογκάκι και μία χάντρα και ζωγραφίσαμε ο καθένας ό,τι συναίσθημα επιθυμούσε πάνω σε αυτό! Έτσι, δώσαμε μία μικρή λύση για τις στιγμές άγχους μας.

Στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα των εικαστικών φτιάξαμε ένα πρόσωπο με διάφορα συναισθήματα. Οι καλλιτέχνες μας σχεδίασαν και έκοψαν διάφορα κομμάτια και τα ένωσαν με διπλόκαρφα, ώστε να σχηματίζουν διαφορετικά συναισθήματα!

Σε ρυθμούς προβών κινήθηκε το μάθημα “Μαζορέτες” καθώς πλησιάζει η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ Kinesis. Αφού κάναμε το ζέσταμά μας, εξασκηθήκαμε στους τροχούς κι έπειτα πήραμε θέσεις και ξεκινήσαμε το χορευτικό μας . Οι μικρές μας χορεύτριες κάθε φορά βελτιώνονται ακόμη περισσότερο!

Μία ακόμη εβδομάδα με ποικίλες δράσεις ολοκληρώθηκε στη δομή μας! Σας ευχόμαστε καλό σαββατοκύριακο και σας περιμένουμε την Τρίτη!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com