• Τηλ.: 2341 022220
  • Ώρες λειτουργίας; 13:00 - 21:30
  • Διεύθυνση; Εθ. Αντιστάσεως 27

Εβδομάδα οικογένειας στο ΚΔΑΠ Kinesis

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια με ιδιαίτερη μνεία την Παρασκευή στους αγαπημένους μας παππούδες, καθώς 1 Οκτωβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Η πρώτη μας κατασκευή έγινε την ώρα των εικαστικών όπου φτιάξαμε το πιο όμορφο παζλ, αυτό της οικογένειας. Κόψαμε το σπίτι κι ανάλογα με τα μέλη της οικογένειάς μας τόσα κομμάτια παζλ και συναρμολογώντας τα δημιουργήσαμε το παζλ της οικογένειάς μας.

Εργαστήριο fimoκατασκευής εν δράσει. Τα παιδιά μας ενθουσιασμένα από τον μοναδικό συνδετήρα-τετράδιο της προήγουμενης Τρίτης, ζήτησαν από την κ. Σοφία να φτιάξουν έναν ακόμη, αλλά αυτήν τη φορά το σχέδιο ήταν μία αριθμομηχανή. Καθαρίσαμε την επιφάνεια εργασία μας, πλάσαμε το φίμο μας, δώσαμε σχήμα και τελειοποιήσαμε βάζοντας τις τελευταίες πινελιές.

Είναι σημαντικό τα παιδιά μας να έχουν από μικρή ηλικία αυτοεκτίμηση και θετική σκέψη. Γι’ αυτό στο ΚΔΑΠ Kinesis κάναμε ένα πρώτο βήμα στην ώρα “Προπόνηση θετικής σκέψης”. Αρχικά, μιλήσαμε για τη μέρα μας και στη συνέχεια συμπληρώσαμε σε 6 βαζάκια με συναισθήματα -χαρά, άγχος, ντροπή, θυμός, απογοήτευση, ηρεμία- με κλίμακα από το 0-5 σε τι βαθμό νιώσαμε το κάθε ένα από αυτά και γιατί. Έπειτα, κόψαμε και φτιάξαμε το “Βαζάκι της αυτοεκτίμησης”, γράφοντας θετικά χαρακτηριστικά του εαυτού μας, όπως για παράδειγμα ευγενικός/ή, υπομονετικός/ή, γενναίος/α κ.α.. Έτσι, ακόμη κι αν έχουμε μία κακή μέρα, κοιτώντας το βαζάκι θα νιώθουμε καλύτερα και θα θυμόμαστε ότι κανείς δεν είναι ικανός να μας κάνει να νιώσουμε άσχημα.

Ένα διαφορετικό και πρωτότυπο μάθημα ζωγραφικής πραγματοποιήθηκε με θέμα την οικογένεια στο ΚΔΑΠ Kinesis. Αυτήν τη φορά σχεδιάσαμε πάνω σε ριζόχαρτο ένα σπιτάκι, όπου μέσα σε αυτό ζωγραφίσαμε τα μέλη της δικής μας οικογένειας. Κολλήσαμε έπειτα χρωματιστά ξύλινα γλωσσοπίεστρα πάνω στο χαρτί ώστε να σχηματίσουμε το σπίτι μας. Το καδράκι με την οικογένεια μας είναι πανέμορφο και θα το στολίσουμε σίγουρα στο σπίτι μας

Η Παρασκευή στο ΚΔΑΠ Kinesis ήταν αφιερωμένη στη γιορτή του παππού και της γιαγιάς που είναι την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Έτσι την ώρα του “Φτιαξ’ το μόνος σου” οι καλλιτέχνες μας δημιούργησαν μοναδικά μπρελόκ για να τα δώσουν στον παππού ή τη γιαγιά μας. Αυτό ήταν ένα μπρελόκ, που κάναμε ενώνοντας κομμάτι κομμάτι και φτιάχνοντάς το με αγάπη. Την κατασκευή μας συνόδευσε ένα γράμμα με το οποίο θέλαμε να δείξουμε τα συναισθήματά μας για τη γιαγιά και τον παππού μας. 

Και στην κηπουρική φτιάξαμε κάτι για τον παππού και τη γιαγιά. Διακοσμήσαμε γλαστράκια, φυτέψαμε τους σπόρους μας, τοποθετήσαμε το ταμπελάκι μας με μήνυμα αγάπης για να το χαρίσουμε στους παππούδες μας.

Η εβδομάδα δε θα μπορούσε να κλείσει με τίποτα άλλο από μία γευστική συνταγή. Ο φούρνος μας έψησε ρωσικά πιτάκια, φτιαγμένα από τους λιλιπούτειους μάγειρές μας. Η δομή μας μοσχομύρισε και τα στομαχάκια μας για άλλη μία φορά έμειναν ευχαριστημένα.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα από την εβδομάδα που πέρασε, ανυπομονούν γι’ αυτήν που έρχεται.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com