• Τηλ.: 23410 22220
  • Ώρες λειτουργίας; 14:00 - 22:00
  • Διεύθυνση; 21ης Ιουνίου 20

Επιστροφή στις αγαπημένες μας συνήθειες!

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Kids άνοιξαν τις πόρτες και τις αγκαλιές τους για να υποδεχθούν και πάλι στους χώρους τους τους μικρούς τους φίλους. Μετά από την πολύμηνη απουσία των παιδιών από τις δια ζώσης δραστηριότητες εξαιτίας της πανδημίας, έφτασε η στιγμή για την επιστροφή στην κανονικότητα. Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων οι μικροί μαθητές επέστρεψαν και πάλι στις αγαπημένες τους συνήθειες. Όλοι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν εκεί, φορώντας το μεγάλο χαμόγελό τους κάτω από τη μάσκα και η επάνοδος έμοιαζε με μεγάλη γιορτή. Εκπλήξεις, όπως μπαλόνια και σχολικά είδη περίμεναν τα παιδιά και έτσι έγινε η εκκίνηση για την επιστροφή στις παλιές συνήθειες.

Αναφερόμενοι στις δραστηριότητες της εβδομάδας, η έναρξη έγινε με τις αγαπημένες αθλητικές δραστηριότητες. Στη Zumba οι μικρές χορεύτριες επέστρεψαν στα τμήματά τους και ξεκίνησαν με επανάληψη των χορογραφιών που έχουν έως τώρα διδαχθεί. Στην ενόργανη γυμναστική όλες οι αθλήτριες ξεκίνησαν δυναμικά με ασκήσεις ευλυγισίας και ακροβατικά, αναπληρώνοντας το χαμένο χρόνο. Στη ρυθμική γυμναστική κορδέλες και στεφάνια επιστρατεύθηκαν για τις μικρές συμμετέχουσες που συμμετείχαν σε ασκήσεις χορού και ισορροπίας. Τέλος, στο καράτε οι αθλητές φόρεσαν τις στολές τους και ξεκίνησαν δυναμικά τις προπονήσεις, με έμφαση στην αυτοάμυνα.

Στις δράσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου, τα παιδιά ανέλαβαν ρόλο συγγραφέα, αποτυπώνοντας στο χαρτί τις αναμνήσεις τους από το διάστημα τις καραντίνας, τα γεγονότα που τους γέμισαν με χαρά αλλά και αυτά που τους στενοχώρησαν. Στη ζωγραφική, με θέμα τα φρούτα του καλοκαιριού, οι δομές γέμισαν από έργα των μικρών καλλιτεχνών που απεικόνιζαν, τι άλλο; Μα φυσικά φράουλες, κεράσια και ανανάδες. Στα εικαστικά οι μικρές μαθήτριες δημιούργησαν τα δικά τους σκουλαρίκια καρπουζάκια αλλά και τρισδιάστατες κάρτες σε σχήμα φράουλας για να προσκαλέσουν τους φίλους τους σε ένα καλοκαιρινό πάρτυ. Η δημιουργία συνεχίστηκε με την κατασκευή ονειροπαγίδας από τα παιδιά με απλά και εύκολα υλικά, για να φύγουν οι εφιάλτες μακριά. Από το πρόγραμμα δε θα μπορούσε να λείπει και η μαγειρική. Αλμυρά και γλυκά κουλουράκια αλλά και σουηδικά κεκάκια φτιάχτηκαν από τα μικρά παιδικά χέρια και μοσχομύρισαν τις δομές. Στην κηπουρική τα παιδιά φύτεψαν κουκούτσια από φρούτα του καλοκαιριού και στην ρομποτική το πρώτο μάθημα μετά από την καραντίνα ήταν αφιερωμένο στους λάτρεις της ταχύτητας, αφού η κατασκευή αφορούσε ένα αγωνιστικό όχημα.  

Γεμάτη δράσεις η πρώτη εβδομάδα της επιστροφής στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids. Η ευχή όλων κάθε επόμενη εβδομάδα να κυλάει με τον ίδιο τρόπο.

Ενημερωτικό δελτίο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com